Gå til sidens hovedinnhold

Edvald: - Nå er jeg hjelperytter

Boasson Hagen ofrer egne sjanser i Frankrike.

Edvald Boasson Hagen står søndag på startstreken i Critérium du Dauphiné.

I det franske etapperittet er målet hans at lagkaptein Chris Froome vinner rittet sammenlagt.

- Jeg er veldig innstilt på å være hjelperytter. Jeg skal gjøre det jeg kan for at Froome vinner sammenlagt, sier nordmannen til procycling.no søndag morgen.

- Forsøker meg om jeg får lov
Åtte etapper venter rudsbygdingen og de andre rytterne på start i Critérium du Dauphiné. Den første etappen er 121 kilometer lang og har start og målgang i Sveits. På papiret er det en etappe som passer 26-åringen, med slak stigning de siste fire kilometerne.

- Det er en kort etappe med flere bakker. Det kommer til å bli hardt. Får jeg muligheten vil jeg forsøke å være med i spurten, sier Boasson Hagen.

Sammenlagtseier blir prioritert
Da procycling.no pratet med nordmannen hadde ikke det britiske laget hatt taktikkmøte om etappen.

- Jeg vil gjerne kjøre hjem gode etapperesultater, men min og lagets målsetting er å vinne sammendraget med Froome. Derfor får jeg sannsynligvis ingen ekstra støtte på de siste kilometerne, om jeg får klarsignal til å gå for et godt resultat på etappen, forklarer 26-åringen.

Boasson Hagen har syklet det franske oppkjøringsrittet til Tour de France de tre siste årene og vunnet to etapper. I fjor vant han den tredje etappen i en massespurt. Under ser du video av seieren (spol til 1:27:00 for å se de siste ti kilometerne).

HTML EMBED


-Formen er grei, men ikke på topp
Rudsbygdingen viste god form på hjemmebane i Glava Tour. Der vant han rittet sammenlagt etter å ha avgjort på den fjerde etappen til Lillehammer.

Les også: Her vinner Edvald på hjemmebane

- Jeg synes jeg har hevet meg siden klassikerne og følte meg bra i Glava Tour, forteller nordmannen.

- Har du forbedret deg ytterligere siden Glava Tour?

- Jeg er i greit slag, men det er vanskelig å si uten at jeg har målt meg mot konkurrenten. Jeg tror jeg er på samme nivå som i Norge, det får jeg svaret på i dag. Forhåpentligvis kommer den absolutte toppformen til Tour de France.

Om 26-åringen får muligheten til å kjøre for egne sjanser på søndagens etappe, er det mulig at han ender dagen i gul trøye. Etappevinneren vil ta ledelsen i sammendraget.

Thor Hushovd (BMC Racing Team) og Vegard Stake Laengen (Bretagne-Séché Environnement) stiller også til start i Critérium du Dauphiné.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken