RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Edvald-opptrekk holdt ikke inn

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Det ble australsk jubel i Vuelta-finalen.

Det var alle mann til pumpene da Team Sky skulle trekke opp Edvald Boasson Hagen under siste etappe av Vuelta a España søndag.

På oppløpet i Madrid satt imidlertid nordmannen for langt tilbake i feltet da Michael Matthews (Orica-GreenEdge) tok en klar seier foran Tyler Farrar (Garmin-Sharp) og Nikias Arndt (Argos-Shimano).

Med to kilometer igjen kjørte Team Sky frem hele laget for å bringe frem Boasson Hagen seier inne på rundene i den spanske hovedstaden.

Likevel hadde Garmin-Sharp og Argos-Shimano få problemer med å overvinne det britiske laget i kampen om posisjonene.

Det var imidlertid australske Matthews som var raskest. 22-åringen brukte hjulet til Arndt på de siste 100 meterne og sikret seg sin andre etappeseier i en Grand Tour.

- Det har vært et fantastisk ritt for oss. Jeg har vunnet to ganger i Grand Tour-debuten min. Dette kommer jeg til å huske for alltid, sier unge Matthews – som også vant den femte etappen til Lago de Sanabria.

Boasson Hagen ble til slutt nummer tretten.

Historiske Horner
Siste etappe av den 68. utgaven av Vuelta a España ble som ventet en parademarsj for Chris Horner (RadioShack). RadioShack-rytteren konsoliderte sin sammenlagtledelse over Vincenzo Nibali (Astana) på etappen til Angliru lørdag.

På podiet i Madrid ble triumfen gjort offisiell. Den 41 år gamle amerikaneren kan nå smukke seg med tittelen tidenes eldste Grand Tour-vinner.

- Jeg har vært profesjonell i nesten 20 år. Denne seieren representerer derfor en mannsalder med arbeid. I går så vi hvor mye arbeid Nibali la ned. Det var ingen dans på roser for meg heller. Dette var nok det tøffeste rittet jeg har kjørt noen gang, sier Horner.

Nibali ble andremann, 37 sekdunder bak, mens Alejandro Valverde (Movistar) tok tredjeplasser, 1.36 minutter bak. For andre året på rad gikk spanske Valverde også til topp i poengkonkurransen. Franske Nicolas Edet (Cofidis) vant klatretrøyen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere