RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Edvald sliter dager før Milano-Sanremo

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Brøt Tirreno-Adriatico med akillestrøbbel.

Det som ikke skulle skje, har skjedd.

Underveis på den knalltøffe 5. etappen i Tirreno-Adriatico, tuslet Edvald Boasson Hagen inn i følgebilen til Team Sky. Akillesen var vond og rittet var over.

Det var ingen vits i å ta noen sjanser kun seks dager før monumentalklassikeren Milano-Sanremo.

- Når det gjelder Edvald, har han følt stikking i akillesen de siste dagene. Vi ønsket ikke å forverre denne med tanke på Milano-Sanremo, fortalte sportsdirektør Marcus Ljungqvist til lagets hjemmeside.

Skadet leggmuskelen
Muskel- og leddterapeut Tom Skjønnhaug har tidligere behandlet Sky-rytteren for lignende plager. Han forteller at støtteapparatet i det britiske laget har gitt Edvald beskjed om å stå av sykkelen i noen dager i håp om å stable nordmannen på beina foran lørdagens ritt.

- Hva kan du si om skaden Boasson Hagen har pådratt seg denne gangen?

- Han har pådratt seg en skade i venstrefoten. Den oppsto da sykkelklossen vridde seg, uten at han merket det, og han tråkket rundt. Det gjorde at den indre delen av leggmuskelen fikk en overbelastning, og deretter har smertene beveget seg nedover mot hælen, forklarer Skjønnhaug til procycling.no.

Boasson Hagen slet med akillestrøbbel under oppkjøringen til Flandern rundt og Paris-Roubaix under fjorårssesongen. Det endte med at begge klassikerne røk. Det eneste rittet gudbrandsdølen kjørte mellom Milano-Sanremo og Critérium du Dauphiné det året, var Bayern Rundfahrt i slutten av mai.

Beordret til hvile
For å unngå noe liknende denne gangen, er 23-åringen beordret av sykkelen de neste to til tre dagene. I stedet venter intensiv behandling hos det medisinske apparatet til Team Sky i Italia.

- Hvor alvorlig er dette?

- Jeg har jo ikke kjent på det selv ennå. Men når man først får en krampe, pleier det å roe seg fort når man først får løsnet det opp. Det er verdt å merke seg at Edvalds tidligere skade kom på høyrefoten, mens det denne gangen dreier seg om venstrefoten. Det er altså ikke snakk om at han har slått opp den gamle skaden, presiserer han.

- I fjor mistet han både Flandern rundt og Paris-Roubaix på grunn av akillestrøbbel, kan det bli utfallet denne gangen også?

- Jeg håper virkelig ikke at det skjer i år, svarer Skjønnhaug.

Slet i fjor
Da Boasson Hagen mistet to og en halv måned av sesongen i fjor på grunn av skadetrøbbel, var det intensiv behandling hos Skjønnhaug i Drammen som reddet Tour de France-deltakelsen.

Team Sky håper for alle del å unngå det samme igjen. Selv om laget gjør sitt ytterste for å ufarliggjøre hendelsen, bør ingen være i tvil om at 23-åringen helst hadde fullført både etappen og rittet, dersom han hadde vært i stand til det.

- Han hang greit med, men vi tok ham ut under langesonen fordi våre massører var der - og de kunne startet behandlingen av ham med en gang, forteller den svenske sportsdirektøren i Team Sky.

- Det er absolutt ingenting å bekymre seg for. Formen hans er bra og dette er definitivt ingen alvorlig skade. Vi ønsket bare å forsikre oss om at han er 100 prosent foran lørdagens klassiker, legger han til.

PS! Edvald Boasson Hagen lå på 73.-plass etter fire etapper av rittet. Nordmannen blir værende i Italia for å motta behandling de neste dagene. Milano-Sanremo sykles lørdag 19. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere