RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Edvald superhjelper for Sky-duo

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
25-åringen tilbake i løypa han tok VM-sølvet i.

Det var planen at Edvald Boasson Hagen nå skulle ha pause etter en tøff vårsesong.

Men nå er det endring i planene. Førstkommende søndag sykler nemlig Sky-rytteren den nederlandske klassikeren Amstel Gold Race. Det bekrefter Kurt Asle Arvesen overfor procycling.no.

- Det ble bestemt i går (onsdag), sier Sky-sjefen til procycling.no.

- Han hadde lyst til å kjøre et ritt til, og det hadde vi muligheten til å la ham gjøre. Han drar først og fremst ned for å hjelpe Rigoberto Uran og Sergio Henao. Han har ikke egne ambisjoner der nede.

Ikke forberedt
Det er liten tvil om at de to colombianerne kan vente seg førsteklasses hjelp. Forrige gang Boasson Hagen syklet i disse løypene, var da han tok VM-sølv i fjor.

I år har Amstel Gold Race-løypen blitt endret, slik at målgang ikke lenger er på toppen av Cauberg. Det passer i utgangspunktet nordmannen godt.

Men selv om løypen passer bra, er det lite tvilsomt at 25-åringen vil sørge for norsk jubel.

- Løypen passer han bra, men han har ikke forberedt seg så godt denne uken. Han har hatt treningsfri, og er først og fremst der for å hjelpe laget.

- Edvalds ønske
Det åpnet seg plass for nordmannen da den talentfulle amerikaneren Ian Boswell måtte melde forfall grunnet skade. Da var Boasson Hagen rask til å melde seg klar til tjeneste.

- Det var Edvald som ønsket dette. Vi hadde forståelse for at han ønsket seg en pause etter Roubaix. Men nå har han fått hvilt i tre dager, og har tenkt seg om.

Dermed blir ikke Lars Petter Nordhaug den eneste nordmannen til start i den tradisjonsrike klassikeren.

I tillegg til Boasson Hagen, stiller Sky med Henao, Uran, Josh Edmondson, Matt Hayman, Vasili Kiryienka, Salvatore Puccio og Jonathan Tiernan-Locke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere