Edvald Boasson Hagen går langt i å antyde i et intervju med NRK at han sykler årets Vuelta a España.

Boasson Hagen har ikke syklet ritt siden han måtte gi seg i Tour de France i sommer.

Flybillett i boks
Nå har skaden leget, og etter noen uker med trening på landevei, er det klart for comeback. Det skjer altså i et av verdens største sykkelritt.

- Jeg har i alle fall fått flybillett, så jeg skal nok sykle, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Vueltaen er én av tre treukersritt og er sett på som den perfekte oppladningen til VM, som er Sky-rytterens mål for neste sesong.

- Det er gjerne sånn at om du kommer bra ut av vueltaen, så er man stort sett bra også i VM. Men jeg har aldri prøvd hvordan det er å sykle vueltaen før, så vi får se, sier han.

Visst det lenge
Fra før har 26-åringen syklet giroen og touren, men dette vil bli første gang han sykler vueltaen.

- Jeg fikk egentlig beskjeden for ganske lenge siden, selv om laguttaket ikke er gjort. Men de har gjort plass til meg i vueltaen, sier Edvald.

Det blir en knalltøff debut for nordmannen. Hele elleve etapper har målgang på toppen av fjell.

- Jeg har aldri kjørt der, så det blir spennede å se hvordan det er.

Team Sky har ikke offentliggjort sin tropp til det spanske etapperittet ennå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Håper på Edvald-angrep
TV 2-kommentator Ole Kristian Stoltenberg skal kommentere rittet som vises på TV 2 Sport, Sumo og Eurosport. Han er meget fornøyd med at nordmannen sykler vueltaen.

- Det tror jeg blir gøy. Jeg håper Edvald får en fri og morsom rolle. Det er 39 bakker og 11 toppfinisher, så jeg håper klatreskoa er med til Spania, ellers blir det tøft, sier Stoltenberg til procycling.no.

- Det er mange muligheter for brudd, det kan skje mye i Spania. Det er ikke som i touren. Hvis han er offensiv, kan han komme seg med i noen spennende brudd. Jeg er optimist.

Han håper å få se en offensiv Boasson Hagen i vueltaen, slik man husker han fra tidligere i karrieren. De siste årene har det blitt mye tauing for Chris Froome og Bradley Wiggins i Tour de France.

- Jeg håper han er offensiv. Jeg tror Sky senker skuldrene og ikke tar ansvaret like tungt som i touren, selv om de kan vinne. Jeg håper at Edvald får betalt tilbake for sin gode jobb ved å få prøve seg hvis han føler seg bra.

Positivt for VM
Både Henao og Uran er blant de man antar at kommer med på Sky-laget. Colombianerne har store vinnermuligheter, men får vanligvis ikke den samme hjelpen som Wiggins og Froome.

- Jeg håper og tror Edvald får lov til å utfolde seg.

Men det er ikke bare vueltaen som er viktig for Boasson Hagen denne høsten. Helt siden han fikk brudd i skulederen under Tour de France har han vært klar på at VM er et stort mål. I fjor tok han sølv i Nederland.

- Det har vist seg gang på gang at det er bra å sykle vueltaen. Vinneren kommer som regel derifra. Ofte er man i god form etter vueltaen. Det er ekstremt tøft å vinne begge deler i år, man må nok ta det litt med ro på noen etappen. Men både vueltaen og VM er hardt i år, så det er det ideelle stedet å lade opp til VM.

Årets vuelta starter 24. august.