Gå til sidens hovedinnhold

Edvald tok en «Cavendish»

Boasson Hagen følte seg ikke 100 prosent, og ga lagkameraten sjansen til å spurte.

Du husker kanskje at Edvald Boasson Hagen fikk sjansen til å vinne en etappe i Tirreno-Adriatico fordi Mark Cavendish ikke følte seg helt i slag?

I dag var det Edvalds tur til å dele ut spurtsjansen.

Den eneste forskjellen var at Edvald vant på sin sjanse, mens Bernhard Eisel ble nummer tre - bak vinneren Tom Boonen og Oscar Freire.

Les også: Her kan ingen matche Boonen

- Hardt i bakkene
Men først til Edvalds dag på sykkelen i det nyslåtte WorldTour-rittet E3-Harelbeke Prijs.

- Det føltes hardt i bakkene i dag, men det gikk bedre på flatene. Det var en tøff dag. Jeg bruker litt tid på å komme inn i brosteinsrutinene, forteller Sky-rytteren til procycling.no

- Hva gjorde dagen hard for deg?

- Det er en kombinasjon av at det gikk fort i hele dag og at jeg ikke har vært på brostein før i år. Alle bakkene gjorde det enda hardere. Utenom det føltes det greit nok. Jeg føler meg i god form, så jeg er ikke bekymret. Jeg gleder meg til fortsettelsen, lyder det fra lysluggen.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

-Jeg følte meg ikke 100 prosent
Men så var det denne spurten. På tross av knallhard kjøring, og mange bruddforsøk, endte rittet i en massespurt. Der skulle man tro at Edvald burde ha en god sjanse.

Men den gang ei.

Vi lar hovedpersonen selv fortelle om hva som skjedde.

- Jeg og Bernhard delte oss. Jeg satt på Fabian Cancellaras hjul og han på Tom Boonens. Eisel traff litt bedre på sin taktikk. Jeg følte meg ikke helt maks, så da ble vi enige om å gjøre det sånn.

- Så du tok en liten Cavendish?

- Ja, en liten Cavendish. Jeg bomma litt på taktikken med å følge Cancellara, men det var bra ellers. Det var en god gjennomkjøring, forteller 24-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Følg oss på Twitter!

Positiv til fortsettelsen
Som nevnt, Edvald følte han kom bra i gang med årets brosteinssesong. Svarene han fikk i dag lover godt for fortsettelsen. Spesielt for det som skal skje om én og to uker. Nemlig Flandern rundt og Paris-Roubaix.

- Jeg føler meg bra. Håper jeg gjør det da også. Det var greit å friska opp minnene med brosteinspartiene, avslutter han til procycling.no.

PS: Søndag sykler Edvald Gent-Wevelgem med Mark Cavendish. Følg med på procycling.no for forhåndsartikkel!

Kommentarer til denne saken