Tirsdag vant Theo Bos åpningen av Tour of Oman, mens Edvald Boasson Hagen sikret seg fjerdeplassen.

Under etappe nummer to - onsdag ettermiddag - ble sprinterne samlet til duell igjen. Denne gangen var Matthew Goss (HTC-High Road) den sterkeste, men nok en gang fikk vinneren pes av Boasson Hagen på oppløpet.

Den norske Team Sky-rytteren ble nummer tre, og overtok dermed poengtrøya fra Theo Bos. I 2010 hentet 23-åringen hjem både den grønne poengtrøya og den hvite ungdomstrøya, men måtte til slutt ta til takke med 2.-plassen (slått av Fabian Cancellara) i sammendraget.

- Åpnet litt for tidlig
På den 139,5 kilometer lange etappen mot Wutayya gjorde en relativt bratt bakke midtveis sitt til at feltet sprakk opp. Ifølge cyclingnews.com var det en gruppe på 73 ryttere som formet seg i etterkant av stigningen.

- Det var Rabobank som kontrollerte feltet fra starten av, og det gikk halvfort hele veien. Oppover bakken sprakk det opp. Den var hard, men jeg føler ikke at jeg hadde så store problemer med å henge på de andre, forteller Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Han fikk god støtte av Juan Antonio Flecha, Mathew Hayman og Russell Downing på vei inn mot mål. 23-åringen ble kun slått av to mann, men var likevel ikke helt fornøyd med spurten:

- Flecha og Hayman kjørte opptrekk, men jeg åpnet nok spurten litt tidlig i dag. I går var det kraftig medvind, og da åpnet jeg litt sent. Da jeg hørte at det var medvind i dag, også, forsøkte jeg å unngå den samme tabben. Det er fortsatt tidlig i sesongen, og jeg mangler litt fart og rutine. Når jeg ender opp med poengtrøya og 3.-plass sammenlagt, er jeg rimelig godt fornøyd med det, forteller Sky-rytteren.

Kaos i Oman
Tour of Oman er inne i sin andre sesong, noe arrangementet har båret preg av så langt. Under åpningsetappen ble Alexander Kristoff og hans BMC Racing hindret at nysgjerrige tilskuere ute på oppløpet, og skiltingen underveis har også blitt kritisert av enkelte ryttere.

Ettersom rittet ikke vises på TV, er man overlatt til Twitter-oppdateringer fra arrangøren. Heller ikke det går smertefritt for seg.

Onsdag ble nemlig Mark Cavendish utropt som vinneren av etappen, mens det selvfølgelig var lagkamerat Goss som fortjente den æren. Det skapte også forvirring da først Boasson Hagen og siden Pieter Serry (Topsport Vlaanderen) ble utropt til bærer av den grønne trøya.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det riktige er selvsagt at Boasson Hagen bærer den grønne poengtrøya, mens Serry holder fast i den grønne og røde trøya. Den deles ut til den mest aggressive rytteren i feltet.

- Cavendish var definitivt ikke med og kjempet om spurten, flirer Boasson Hagen.

- Har du merket noe som ligner på kaotiske tilstander på oppløpet?

- Jeg så ikke tilskuerne som sto i veien under åpningsetappen. Det står folk litt overalt, og de er nok ikke så godt vant med å arrangøre sykkelløp her nede. Folk står litt langt ut i veien og vifter med armer og bein. Jeg synes uansett det er gøy å delta i dette rittet. Det er litt annerledes, forteller han.

Goss leder, Gabba imponerer
Goss har overtatt ledelsen i sammendraget, og leder også ungdomskonkurransen så langt.

Foruten Boasson Hagen og Kristoff, deltar Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch i etapperittet som avsluttes søndag. Rasch hadde nok en sterk dag på sykkelen, da han klarte å holde seg i ledergruppa under den siste halvdelen av etappen.

Kjappe resultater:
1. Matthew Goss (HTC-High Road)
2. Daniele Bennati (Leopard-Trek) samme tid
3. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) st
4. Greg Van Avermaet (BMC Racing) st
5. Danilo Hondo (Lampre) st
6. Oscar Gatto (Farnese Vini-Neri Sottoli) st
7. Luca Paolini (Team Katjusja) st
8. Lars Boom (Rabobank) st
9. Simon Clarke (Astana) +3
10. Grega Bole (Lampre) st

Øvrige norske:
59. Gabriel Rasch (Garmin-Cervélo) +3
96. Kurt Asle Arvesen (Team Sky) +10.34
98. Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) +10.34
105. Alexander Kristoff (GMC Racing)+10.34

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED