Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Edvald trakk Sky til seier

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Edvald Boasson Hagen hjalp lagkamerat Chris Sutton i spurten under Kuurne-Brussel-Kuurne.

Den belgiske klassikerhelgen åpnet dårlig for de norske herrene med Omloop Het Nieuwsblad lørdag. Hverken Thor Hushovd eller Edvald Boasson Hagen var med i finalen i den belgiske semi-klassikeren.

Lyspunktet lørdag var at Emma Johansson, som kjører for det norske laget Hitec Products, forsvarte tittelen sin i den kvinnelige utgaven av rittet.

REGN, GJØRME OG KULDE:Se bildene av Thor og Edvald i Omloop Het Nieuwsblad

Søndag var Gabriel Rasch i aksjon for Garmin-Cervélo, mens Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen representerte Team Sky i det tradisjonsrike rittet Kuurne-Brussel-Kuurne.

Thor Hushovd kjørte ikke rittet. Det var Tyler Farrar som var kaptein for Garmin-Cervélo.

En nordmann har aldri vunnet rittet. Det skulle heller ingen av norske deltakerne gjøre i dag. Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen var dog sterkt delaktige i lagkamerat Chris Suttons seier.

Edvald Boasson Hagen gjennomførte et supersterkt opptrekk, og leverte seieren på et sølvfat til Sutton. Det ble en god åpningshelg for Sky, med andreplass til Juan Antonio Flecha lørdag og seier søndag.

Brudd kjørte på rødt - ble disket
En gruppe på fem mann kom løs tidlig i rittet, blant annet briten fra An Post-Sean Kelly-laget Andrew Fenn satt i bruddet.

Det merkelige som skjedde var at alle, untatt 20-åringen Fenn, i bruddet kjørte på rødt lys ved en togovergang, og ble disket.

Bare Fenn fikk kjøre videre, helt alene der fremme. Briten fikk besøk av Matthieu Ladagnous (FDJ) og Sander Armee (Topsport Vlaanderen-Mercator), men var da så kjørt at han måtte slippe seg ned i hovedfeltet.

Noe lignende skjedde i Paris-Roubaix i 2006. Leif Hoste, Peter Van Petegem og Vladimir Gusev kjørte over en stengt togovergang ti kilometer før mål, og ble dermed diskvalifisert. Trioen ville endt på pallen.

Van Petegem debuterte som sportsdirektør i Garmin-Cervélo under søndagens ritt. Han vant forøvrig Kuurne-Brussel-Kuurne i 2001.

Godt selskap
Armee og Ladagnous fikk selskap av Maxime Vantomme (Katusja), Jürgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto), Martin Velits (HTC-High Road), Sebastien Minard (AG2R-La Mondiale), Mathew Hayman (Team Sky), Sergey Lagutin (Vacansoleil) og Thomas Voeckler (Europcar).

Det var Quick Step og Garmin-Cervélo som kjørte i hovedfeltet. For henholdsvis Tom Boonen og Tyler Farrar.

Da gruppa ble kjørt inn var det duket for Lars Bak. Dansken i HTC-High Road er nasjonal mester på tempo tre ganger. Han stakk fra hovedfeltet da de gikk inn i de avsluttende rundene av rittet.

Sammen med Alessandro Proni (Acqua & Sapone), Sébastien Hinault (AG2R-La Mondiale) og Jimmy Engoulvent (Saur-Sojasun) lå Bak et stykke foran hovedfeltet helt til avslutningen av rittet, da de ble feid til side av et felt i full fart.

Boonen-sjokk
Saur-Sojasun-rytteren Engoulvent gikk solo på slutten. Med seks kilometer, igjen da Engoulvents bruddkamerater ble hentet, stakk Tom Boonen fra hovedfeltet og sjokkerte de andre sprinterne.

LES OGSÅ:Hushovd: - Jeg står likt med Boonen

Rytteren som har vunnet rittet ved to tidligere anledninger, 2007 og 2009, lot andre Quick Step-ryttere ta seg av spurtingen i Kuurne.

Sky-laget kjørte inn Boonen og det var Edvald Boasson Hagen som tok initiativ i avslutningen da han trakk opp australske Chris Sutton til seier i Kuurne-Brussel-Kuurne.

Rudsbygd-gutten fortsatte spurten såpass bra at han endte på en åttendeplass i klassikeren.

Hutarovitsj og Greipel ble andre- og tredjemann. Mens Garmin-Cervélo-kapteinen Tyler Farrar tok fjerdeplassen.

Resultater, Kuurne-Brussel-Kuurne
1 Chris Sutton (Team Sky)
2 Jawheni Hutarovitsj (FDJ) st
3 André Greipel (Omega Pharma-Lotto) st
4 Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) st
5 Jonas Vangenechten (Wallonie Bruxelles - Crédit Agricole) st
6 Sebastien Chavanel (Europcar) st
7 Anthony Ravard (AG2R-La Mondiale) st
8 Edvald Boasson Hagen (Team Sky) st
9 Adrien Petit (Cofidis) st
10 Kristof Goddaert (AG2R-La Mondiale) st
(..)
113 Kurt Asle Arvesen (Team Sky) +52

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!