RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Edvald ute av Flandern

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Dårlig nytt fra Team Sky fire dager før Flandern rundt.

Til norske sykkelfans som tar turen til Merbeeke for å følge avslutningen av Flandern rundt, er det bare å beklage:

Edvald Boasson Hagen er ute av årets ritt. 22-åringen var plaget med en betent akillessene i forbindelse med Milano-Sanremo i midten av måneden.

Onsdag tok Team Sky den endelige avgjørelsen om å utelate gudbrandsdølen fra rittet. Det offentliggjør laget i en pressemelding.

På spørsmål om hvor lurt det var å sykle rittene i helga svarer Edvald følgende:

- Det var kanskje ikke det mest optimale, men jeg var nesten nødt til å sjekke hvordan akillesen var i forkant av Flandern, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no

Mange involverte
-Sammen med min trener Fredrik Mohn, lagledelsen og det medisinske støtteapparatet tok jeg avgjørelsen om å stå over nå i helga for å prøve å komme tilbake i toppslag til Paris- Roubaix neste helg. Selv om det er mange involverte i avgjørelsen så er det jeg som tok det endelig valget, fortsetter Edvald til procycling.no

Hvordan vil du legge opp løpet fram mot Paris-Roubaix?

- Jeg kommer til å trene rolige økter på et par timer i den første tiden, det er viktig å holde beina i gang. I tillegg får jeg behandling av fysioterapeut hver dag. Når neste helg nærmer seg blir jeg nødt til å teste meg litt hardere for å se hvor jeg står, avslutter Boasson til procycling.no

Det britiske laget vil derfor måtte stole fullt og helt på Juan Antonio Flecha i jakten på seieren under Belgias største sykkelfest.

Les også:Alt du trenger før Flandern rundt!

Flere er svekket
Fra før av er det klart at Cervélo TestTeam stiller svekket til den belgiske sykkelklassikeren. Lommekjente Andreas Klier er ute med skade, det samme er sprinteren Heinrich Haussler.

Dermed seiler Quick Steps lagkaptein opp som den store favoritten i forkant av rittet. Tom Boonen har vunnet Flandern rundt to ganger tidligere (2005 og 2006). Etter innledningen på årets sesong å dømme, er «Tornado-Tom» i rute. 29-åringen ble nummer to under både Milano-Sanremo og E3 Prijs-Harelbeke, og har allerede notert seg for fire etappeseirer i februar og mars.

Søndag sykles den 94. utgaven av Flandern rundt. De to foregående årene har hjemmefavoritten Stijn Devolder (også han Quick Step) stukket av med seieren.

Les flere saker på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere