Edvald Boasson Hagen leverte en strålende soloprestasjon i endagsrittet GP Ouest France-Plouay. 25-åringen kunne løfte armene over hodet og juble over sin første seier siden Norgesmesterskapet i Bergen.

Portugiseren Rui Costa angrep i avslutningen av World Tour-rittet og satte en voldsom fart på hovedfeltet. Movstar-rytterens støt resulterte i at feltet sprakk og Boasson Hagen utnyttet kaoset som oppstod i etterdønningene av Costas angrep.

- Mot slutten følte jeg at ingen lag kunne organisere hvis noen rykket. Derfor måtte jeg være med da det gikk brudd, forteller Edvald Boasson Hagen til procycling.no etter målgang.

Det var under tre kilometer igjen da nordmannen besluttet at det var tid for å angripe. 25-åringen tett luken til Costa raskt, før han tok angrep etter noen korte hvileskjær i ryggen på portugiseren.

Movistar-rytteren hadde aldri en mulighet til å følge nordmannens rykk, dermed kunne han krysse målstreken i ensom majestet.

- Jeg så at Costa gikk av gårde og forsøkte å tette luken. Jeg var smart og ventet så lenge som mulig, uten å ta med noen andre. Det fungerte veldig bra. Det er gøy å komme alene til mål, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Ingen seier siden NM
Boasson Hagen har ikke vunnet et sykkelritt siden Norgesmesterskapet på landevei i Bergen, før Tour de France.

Ettersom lillehamringen syklet gjennom store deler av Frankrike ble det ingen jubelscener i verdens største etapperittet i år. Men når 25-åringen først seiret, gjorde han det med stil.

Seieren var Hagens syvende av året. Sky-rytteren har vunnet etapper i Volta ao Algarve, Tirreno-Adriatico, Tour of Norway og Critérium du Dauphiné.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen tro på storlagene
- Det er veldig godt å komme alene til mål, gjentok Boasson Hagen flere ganger overfor procycling.no.

Nordmannen ble kjent for sine soloprestasjoner i dagene som amatør, da vant han etter solobrudd gjentatte ganger. Det har blitt færre ensomme triumfer etter overgangen til proffsirkuset.

- Det kan nok minne om sånn det var tidligere, jeg tenkte ikke noe særlig på det. Men det var ingen store lag som kunne ta ansvar, da var det lurere å stikke av gårde enn å satse på en spurt, mener Sky-rytteren.

For en gangs skyld satt ikke Sky klar med toget sitt før avslutningen på etappen. Det var rett og slett tynt i rekkene i det britiske storlaget.

- Vi hadde få ryttere igjen, de brukte vi opp tidligere. Derfor var det best å gjøre det på denne måten, oppsummerer Boasson.

Boasson Hagen: - Et godt tegn
Sky-rytteren ble nummer fem i World Tour-rittet i Hamburg forrige helg, uten noen god følelse underveis. I Frankrike viste han VM-formen er i anmarsj.

- Jeg følte meg bra i hele dag, når det går hardt så føler jeg meg bra. Det er et godt tegn, uttaler han til procycling.no.

Endagsløpet i Tyskland var nordmannens første siden de olympiske lekene, en konkurransedag gjorde godt for formen, melder Boasson Hagen.

- Hamburg-løpet var godt å få i beina. Nå håper jeg formen blir bedre og bedre frem mot VM, forteller han.

Før verdensmesterskapet i Nederland venter de kanadiske endagsrittene i Quebec og Montreal for 25-åringen.

Resultater
1. Edvald Boasson Hagen (Team Sky)
2. Rui Costa (Movistar)
3. Heinrich Haussler (Garmin-Sharp)
4. Matt Goss (Orica-GreenEdge)
5. Jürgen Roelandts (Lotto-Belisol)
6. Marco Marcato (Vacansoleil)
7. Giacomo Nizzolo (RadioShack-Nissan)
8. Borut Bozic (Astana)
9. Samuel Dumoulin (Cofidis)
10. Luca Paolini (Katjusja)