Gå til sidens hovedinnhold

- Edvald vinket og smilte

Tour-turist Øystein «Pølsa» Pettersen er mektig imponert.

Han har selv opplevd å bli olympisk mester i langrenn. Men Øystein «Pølsa» Pettersen har ikke rukket å bli mer bortskjemt enn at han frydes ved synet av andres store idrettsprestasjoner.

Tirsdag var han tett på da den hittil tøffeste etappen av Tour de France, den 204,5 kilometer lange kraftprøven fra Morzine-Avoriaz til Saint-Jean-de-Maurienne, gikk av stabelen. Og ble bergtatt.

- Dette kan ikke sammenlignes med det vi opplever på skirenn. Det er folk overalt, og man kjenner virkelig stemninga og trøkket. Det er helt rått, sier Pettersen – som er på ferie med samboeren Ellen Sandbakken.

Følg Tour de France LIVE på Procycling.no!

- Vanvittig respekt
Tirsdag møtte han også en annen olympisk langrennsmester, Tor Arne Hetland, og sammen syklet de deler av løypa.

- Man får en vanvittig respekt for det de holder på med. Jeg skjønner nesten ikke at de orker å holde på dag ut og dag inn, sier Pettersen til Nettavisen.

- Hva gjorde mest inntrykk på deg?

- To ting. Først synet av Jens Voigt. Han lignet på meg når jeg har møtt veggen i et skirenn, og det er ikke pent. Og så synet av Edvald Boasson Hagen, som kom på samme sted fem minutter senere. Han vinket og smilte og så kjempepigg ut.

Les også: Kampen om den gule trøya

Håper på Boasson
Mens Boasson Hagen aldri kunne preget tirsdagens fjelletappe, byr onsdagens etappe på bedre muligheter.

- Jeg håper virkelig Edvald vinner en etappe. Han er jo så rå, sier Øystein Pettersen.

Lagsprintmesteren fra Vancouver sørger naturligvis også for å få trent godt.

- Jeg ligger ikke og slapper av, nei. Det blir to økter om dagen, og det er veldig fine forhold for sykling og rulleski her, rapporterer Linderud-gutten, som holder hus i Valloire under oppholdet i Frankrike.

Skadet - i sykkelulykke
For ham handler naturligvis alt om VM på hjemmebane i Holmenkollen til vinteren. Starten på oppkjøringen har langt fra vært optimal, etter at Pettersen brakk høyre håndledd i en sykkelulykke tidlig i mai.

- Jeg kan fortsatt ikke trene styrke med vekter. Men rulleski går bra nå, både skøyting og klassisk. Jeg skal snart i gang med syreøkter igjen nå, og er litt spent, innrømmer han.

Samtidig kan det ha kommet noe godt ut av skaden.

- Jeg er blitt bedre til å skøyte uten staver, og det kan avgjøre sprinten i VM, poengterer han.

«Pølsa» lar seg uansett ikke stresse.

- Jeg begynner å bli forholdsvis rutinert på alternativ trening!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken