*Nettavisen* Sport.

Edvalds drømmedobbel

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Tour de France eller OL? Edvald Boasson Hagen satser på begge deler.

Tidligere denne uken var Edvald Boasson Hagen på samling med Olympiatoppen.

Det var første steget mot neste års OL i London for Edvald Boasson Hagen, Thor Hushovd og flere andre håpefulle norske sommeridrettsutøvere.

- Det var bare èn dag, så det var ikke så mye vi fikk gjort. Men vi fikk litt informasjon om London, fikk presentert noen retningslinjer, samtidig som man ble kjent med litt andre utøvere gjennom å gjøre en del aktiviteter sammen. Alt i alt var det et bra opplegg, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

Tett program
I mange andre idretter er OL det eneste som gjelder i 2012, og alt som legges ned av trening under en sesong gjøres i håp om å stille best mulig forberedt på startstreken i de olympiske leker.

Det privilegiet har ikke syklistene. For kun en uke før fellesstarten i OL arrangeres, avsluttes Tour de France. Det er ingen tvil om at sistnevnte ritt fortsatt har høyest prioritert blant rytterne.

Dessuten er det lagene som betaler rytternes lønn. Å la de store stjernene stå over de største rittene for å spare seg til OL er uaktuelt.

Holder ikke igjen i touren
Men det tette programet åpner også for store muligheter. Det er ingen tvil om at suksess i både Tour de France og OL vil være en hver syklists drøm. Edvald Boasson Hagen er intet unntak.

- OL kommer bare hvert fjerde år, så det er jo litt spesielt. Det vil alltid være et prioritert ritt. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, men det er uaktuelt å droppe touren, forklarer Sky-rytteren.

Så hvordan klarer man å komme seg gjennom et ritt på 21 etapper, for så å restituere seg godt nok til å være med å kjempe om gull allerede en uke etterpå?

- Man må bare satse på å bygge opp formen underveis i rittet. Jeg regner med at det skal gå greit. Men det blir viktig å holde oppe trykket etter touren.

Boasson Hagen avslører at det er uaktuelt å holde igjen under touren.

- Der må man ta de mulighetene til seier man får.

Den norske stjernesyklisten virker selvsikker og har tro på at han skal takle utfordringen. De siste årene har han nemlig klart å komme ut av Tour de France i kjempeform.

Alltid god etter Tour de France
Mens mange stjernesyklister tar seg en god sommerferie etter vel fullført Tour de France er nordmannen alltid raskt tilbake i konkurranse. I år resulterte det i seier i Vattenfall Cyclassic og Eneco Tour.

- Det er positivt, og viser at formen pleier å være god etter touren. Så egentlig er jeg ikke så bekymret.

Men det som er sikkert er at det norske laget må opptre som en samlet enhet under OL om det skal bli suksess. Årets VM endte med at Hushovd tok til ordet for klarere definerte roller.

Les også:Krever enerådig VM-kaptein

Hvem det skal kjøres for under OL er selvsagt alt for tidlig å begynne å diskutere, men det som er sikkert er at løypen passer både Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen som hånd i hanske.

- Vi må prøve å jobbe enda bedre sammen. Ting kan selvsagt skje, slik som i år, og slike ting er det vanskelig å gjøre noe med. Men vi må bare jobbe sammen, avslutter Boasson Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag