Gå til sidens hovedinnhold

Edvalds overmann får VM-tempo

Reidar Borgersen sikter mot en plass blant de 20 beste.

Edvald Boasson Hagen forsvarte Norges ære under OL i London i tempodisiplinen. Den råsterke lysluggen kvitterte med 13.-plass, mens Bradley Wiggins tok en overlegen seier.

En måned i forveien led 25-åringen et sjeldent nederlag på hjemmebane. Under NM i Bergen overrasket nemlig Reidar Borgersen mange da han klokket inn 11 sekunder foran gudbrandsdølen.

Joker Merida-rytteren har aldri lagt skjul på at han er på jakt etter VM-plass, og onsdag kom gladmeldingen fra Norges Cykleforbund.

- Reidar Borgersen vant NM-tempo. Det var imponerende med tanke på at Edvald presterte normalt godt. Reidar har løftet seg betraktelig fra i fjor. Dersom han kjører en like god tempo i VM som han gjorde i NM burde det holde til en topp 15, kanskje enda bedre, sier Steffen Kjærgaard om Borgersen sin deltakelse i VM.

- Større fokus på tempo
32-åringen fra Krokstadelva var opprinnelig en vaskeekte temporytter, men denne sesongen har han også leverte sterke prestasjoner på landeveien. I etterkant av Glava Tour maktet han å prikke inn toppformen foran NM.

Nå håper han at en tilsvarende oppladning skal slå positivt ut foran VM.

- Jeg holdt et større fokus på tempo fram mot NM, og satset på økter med kvalitet i forkant. Jeg har hatt en måned med fokus på landeveien nå, men startet opp med fokus på tempo denne uka. Planen er å kjøre så fort jeg kan og komme godt forberedt til VM i Limburg, sier Borgersen til procycling.no.

Fransk test for Borgersen
En del av oppladningen blir deltakelse i Chrono des Nations neste helg. Joker Merida-rytteren forsøkte seg i 2.1-rittet i fjor også, og fikk blant annet se supersterke Luke Durbridge på nært hold.

Den australske unggutten fulgte opp i VM i København et par uker senere, og vant et suverent gull i U23-klassen.

Bli bedre kjent med Borgersen her: «Jeg er privilegert og bortskjemt»

Borgersen fikk også sjansen i fjorårets VM, men var ikke fornøyd med 43.-plassen han kjørte inn under mesterskapet.

- Jeg har planer om å vise at jeg er bedre enn i fjor. Jeg var ikke fornøyd med prestasjonen min der nede.

- Hvor mye bedre er du nå?

- Jeg føler at jeg har hevet nivået et hakk. Dessuten er både selvtilliten og motoren min bedre etter en god sesong på landeveien. Hadde jeg kjørt et minutt raskere i fjor, hadde jeg vært inne blant de 30 beste. Jeg mener også en plass blant de 20 beste, bør være innenfor rekkevidde, svarer han.

Sterk sesong på landeveien
Denne sesongen ble Borgersen nummer fem på tempoen under Tour d'Alsace. Han har også kjørt sterkt under Rogaland Grand Prix og Glava Tour, der han kjørte seg inn i klatretrøya i starten av rittet.

Han har også gode plasseringer fra Ronde de l'Oise i starten av juni.

- Hvor stor er sammenhengen mellom gode prestasjoner på landeveier og gode prestasjoner på temposykkelen?

- Det har nødvendigvis ikke så mye med hverandre å gjøre. Jeg hadde faktisk litt dårlig selvtillit da jeg gikk inn i VM-uka, fordi jeg syntes jeg produserte litt for lite watt under treningsøktene mine. Men det hjelper selvsagt å ha en god sesong bak seg, avslutter Borgersen.

PS! I kvinneklassen har Cecilie Gotaas Johnsen (Team Hitec Products) fått VM-billett til tempodisiplinen. Hun skal også kjøre fellesstarten og får der selskap av klubbvenninne Lise Nøstvold og Miriam Bjørnsrud (Raumerrytter SK) kjører fellesstarten dagen før guttene. Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er også tatt ut til mesterskapet (fellesstart), mens den siste plassen står mellom Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken