*Nettavisen* Sport.

Edvard og Draupner

Meget velkjørende Edvard Kristiansen og 4-årige Spang Draupner blir vårt holdepunkt på Leangen mandag. Sjekk våre V5-tips.

04.06.12 14:00

Sportspills meny mandag:
V65 Halmstad: Svanstedt dominerer
Oddstips: Borteseier i Småland

Lunsjtrav Drammen: Frekk tetbanker

Det var nære på fine penger på Bergen travpark søndag kveld. Dessverre så falt Førlands Faksen utenfor våre kuponger og dermed røk 9 000 kroner på det mellomste forslaget i V5A-spillet. Vi rangerte Førlands Faksen som sjettevalg, og stoppet på fem hester på våre forslag. Det var surt all den tid vi plasserte Conrads On Line som førstevalg og hadde tredjevalg på overraskelsen Oeuvre d'Art som var et sjettevalg i spillet. Det ble i det minste en liten trøstegevinst i V5B-spillet, der blant annet vårt klare førstevalg (åtteoddseren Drav Siss) vant og sørget for 565 kroner tilbake på det minste forslaget.

Mandag har vi tips til lunsjtravet i Drammen, til en svært spennende dobbel V5 på Leangen og ikke minst til en flott V65-omgang på Halmstad. Vi har tips til alle disse kjøringene og på Leangen er det hyperspennende i kveld. Vår banker som starter i både A og B-spillet blir trolig ikke favoritt.

HTML EMBED

Vi snakker om fireårige 2 Spang Draupner som kommer ut i V5-5A/V5-2B. H.G. Balder-sønnen har nå fått to løp i kroppen etter fem måneders pause. Hesten gjorde et fint løp til tredje i årsdebuten og avsluttet fint da. Sist satt hesten i lederryggen på gode Tangen Jerkeld og fulgte fint med denne til mål, selv om han svar sjanseløs til å utfordre mot mål. Den storvokste fireåringen vil garantert ha gått fremover med disse to løpene i ryggen og vi synes motstanden ser svært overkommelig ut mandag. Spang Draupner virker travsikker og andrespor i volta skal normalt ikke by på problemer. Her vil trolig Edvard Kristiansen satse på tidlig tetkjenning og da skal vinnersjansen være god. Det er svært fine løp på Leangen mandag og vi stoler på Spang Draupner som banker i begge V5-spillene.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 14-12-4 C: 13-6-7-11-10-15-3-8-5 D: 1-9

Ikke glem at vi også har eksperttips til V65 i Halmstad - i spillboksen under kan du kjøpe våre eksperttips til Halmstad

V5-1A - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
Trener Sigbjørn Kolnes er helt sikker på at en feilfri 4 Triple Crown vinner V5A-innledningen, mens trener Tom Forkerud er helt sikker på seier med 8 Noustiti. Begge trenerne er kjent for å være i overkant optimistiske i sine forhåndsvurderinger, så det må man ta med en klype salt, men at en av dem er først i mål er sannsynlig.

Vi setter 8 Noustiti først da franskmannen til Forkerud har vært svært overbevisende i sine to første løp på norsk jord. 2640 meter er definitivt ikke noe minus. 4 Triple Crown har vært uryddig i sine siste starter, men var bra sist på Bjerke og kan sitte tidlig i føringen her. Vi kan også se 6 Relax Jet vinne dette løpet. Kolnes andre hest i dette løpet holder usikker form, men på kapasitet er han neppe langt bak favorittduoen.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 4-6 C: 1-10-7-5-11-3-9-12 D: 2

HTML EMBED

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Svært uoversiktlig lavgrunnlagsløp i den andre A-avdelingen og her er det vrient. Og vi jakter dypt og lanserer tiendevalget 4 With Style som vår favoritt. Femårshoppa etter Jetstile satt i tredje par innvendig sist og gikk ut i annetspor mot oppløpet. Det så aldeles ikke tomt ut når galoppen kom, selv om ikke hoppa hadde vunnet. Få hester på strek her og da kan hoppa få et svært fint løp. Kun markert på ni prosent og et meget spennende drag her.

9 Saxo K. kommer fra Magne Olsens formsterke stall. Danskeimporten avla norgesdebuten på Bjerke og gikk et fint løp innvendig til andreplass da. Det var maks uttelling og fra tillegg må vallaken gjøre mer av jobben selv. 75 prosent er uansett altfor mye. 10 Queen's Tamin spurtet fint til tredje sist etter sen åpning. Det var første løpet etter ni måneders pause. Passes tidlig her. Toppstammede 1 Olga Frazer ga seg litt enkelt fra tet i årsdebuten, men er trolig kraftig forbedret med løp i kroppen. 14 Hambler's Waschera har kapasitet, men har opptrådt svært usikkert den siste tiden. Mandag prøver Høitomt seg som kusk.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 9-10-1-14 C: 2-7-8-11-5-6-12-15-13

HTML EMBED

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter autostart. Monteløp.
Vi bankerspilte 9 Sean Trot sist og sammen med Hege Solvang Morken innfridde elleveåringen enkelt. Det er ikke veldig mye tøffere imot denne mandagen og vinnersjansen må være bra påny, men vi velger å spekulere litt.

3 Pompier er første motbud. Nåringen til Tom Forkerud har startet lite i monte, men var bra treer i sitt siste monteløp som var nattopp her på Leangen. Har ellers vist form i travløp i det siste. Svenske 10 Help har vunnet i Trondheim før og er den helt naturlige outsideren. 1 Canny Boy står 20 meter tøffere inne i kveld kontra Sean Trot, men er jevn og sikker og aktuell på videre gardering.
Rangering V5-3A: 9 B: 3-10-1 C: 5-8-7-6-2-4

HTML EMBED

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. Treårige norskfødte. 2140 meter voltestart.
50 000 kroner venter vinneren av dette løpet som inngår i DNT's unghestserie og vi har et riktig fint spilleløp foran oss. Sjuendevalget 7 Midnight Moon blir vår favoritt. Rotation-sønnen overbeviste i debuten 19.mars da han fra tet enkelt avviste gode Say Superb (som hadde fått dilte med i lederryggen underveis). Sist så hesten sprek ut i fjerde utvendig, men idet Edvard Kristiansen skulle på via fjerdespor på siste bortre kjørte hesten oppi foranliggende konkurrent. Springspor med Edvard Kristiansen kan bety direkte tet i kveld og hesten blir altfor lite spilt. Se opp.

2 Shoguns King likte vi godt i debutløpet på Jarlsberg. Til tross for dødens underveis på Waaler-hesten Black Dream var Shoguns King med helt inn til mål. Takler den litt storvokste Shogun Lobell-sønnen et trangt andrespor kan han vinne. Stian Eilefsen tar turen helt fra Nøtterøy med sin treårshoppe 5 Come Charming som holdt farten flott til tredje sist og var bra i Sverige i starten før.

12 Noras Photogenic er bra, men skal hente 20 meter på gode strekhester. 4 Wheeler Dealer er i fremgang og kan være en liten luring feilfritt. 11 Say Superb har møtt svært gode hester i det siste og er ikke helt sjanseløs her til tross for 20 meter tillegg.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 7 B: 2-5-12-11-4 C: 10-9-3-1-8-6

V5-3B - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Til tross for skuffende innsats sist er 7 Vorset Ivers markert på 80% av kupongene i tolvtiden mandag. Det synes vi er drøyt selv om hesten har vesentlig bedre betingelser i kveld. Vi setter hesten først, men må ha med et par objekter.

Vi varslet for 5 Kluivert sist mandag, men hesten hadde uflaks med svært dårlige rygger i sisterunden da og fikk altfor langt fram. Meget positiv fra dødens på Bjerke nest sist og sprint passer enda bedre. Vårt andrevalg. 2 Nordlirappa kan flytte beina sine fort på en sprint. 3 Hellepål holder uforandret fin form, mens pausehesten 6 Troll Jokeren er en liten fidus etter langt fravær.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 5-2 C: 3-6-1-4

HTML EMBED

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi tror det kan være bra sjanse for at 5 Routine B.R. kommer seg til tet i dette flotte spilleløpet. Hoppa har vært klart forbedret sine fem siste starter og er ikke minst blitt tøffere. Både nest sist på Bjerke og sist på Biri har hoppa leverte flotte avslutninger.

2 Inspired Love galopperte fra start når hun gjestet Leangen nest sist, men kom fint tilbake til fjerde. Sist ble det dundrende galopp på Momarken. Trener Kolnes er som vanlig optimist. 4 Winter Weather fikk et vanskelig løp på Bjerke sist og var unnskyldt. Innfridde helenkelt som vår V5-banker nest sist og skal regnes igjen. Fra 20 meter tillegg er både 7 Gjølmes Super og 8 Gjølmes Jet aktuelle dersom det klaffer litt underveis.

11 Alfalfa holder hysterisk form om dagen og spurtet fort når han får løpene sine. 1 Viking Queen og 3 Unzipped står begge fint til, men har ikke imponert på slutten.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 5 B: 2-4-7-8-11 C: 1-3-9-6-13 D: 10-12

HTML EMBED

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Det er ikke godt å vite hva eier og trener Toril Røsseng hadde gjort med 7 Eigelands Viktor fra løpet 23. april til løpet 21. mai. Etter en helt ordinær debut for Røsseng nest sist, var det en helt eventyrlig forbedret Eigelands Viktor vi fikk se da. Til tross for hardkjør underveis, kom hesten alene til mål. Med gjentagelse av den prestasjonen blir ikke fireåringen lett å hanskes med her.

12 Skofteblesen ble sittende bom fast med vinnerkrefter i lederryggen i årsdebuten sist mandag. Det var helt bevisst av Jarle Morten Sørmo å kjøre ryggløp da, i kveld er nok Sørmo mer offensiv. Utfordrer favoritten uten galopp. 6 Jærvsørappa galopperer fryktelig tett om dagen, men hoppa til Blekkan matcher alle på fart. Outsideren.

4 Dag Jerven viser fremgang nå, men vil tape fra start fra dette sporet. 8 Hongslo Gutten var helt under båten sist, men har ellers vært bra. 9 Slottelid Knekten er bra fra start og kan få en fin posisjon direkte. Helt borte er heller ikke 2 Røstadspretten, men vallaken var ikke spesielt bra i sine siste løp før løpspausen.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 7 B: 12-6-4 C: 8-9-2-13-1-11-10-3-5

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.