Gå til sidens hovedinnhold

Edvard Tagseth (18) takker trolig nei til nytt Liverpool-tilbud

Nordmannens kontrakt med Premier League-giganten går ut til sommeren.

18 år gamle Edvard Sandvik Tagseth har de siste sesongene spilt for Liverpools U18- og U23-lag, men til sommeren går midtbanespillerens kontrakt med de røde ut.

Både Liverpool Echo og The Mirror skriver tirsdag at nordmannen er blant spillerne som kan bli frigitt av Liverpool etter sesongen. Tore Tagseth, faren til den lovende unggutten, sier imidlertid at sønnen skal ha fått tilbud om å forlenge med klubben.

- Har fått tilbud

Dette tilbudet skal han ikke ha noe ønske om å takke ja til og dermed tyder mye på at 18-åringens tid i Premier League-klubben er over til sommeren.

- Han er tilbudt en to års proffkontrakt med reforhandlinger 1. juli 2020. Han har av flere anledninger ikke noe ønske om å skrive under, sier Tore Tagseth til Nettavisen.

Midtbanespilleren ønsker ifølge faren nye sportslige utfordringer.

- Det er ikke økonomisk, men han ønsker en annen type personlig fotballmessig utvikling. Han har blitt overtrent to ganger og ønsker mer teknikk og offensiv utvikling framover, sier pappa Tagseth videre om sønnens situasjon.

Det skal være flere mulige alternativer med tanke på ny klubb.

- Hvor? Det er flere alternativer. Det er alt vi kan si nå, sier han.

Gerrard-favoritt

Tagseth er sett på som et av Norges største fotballtalenter og sluttet seg permanent til Liverpools ungdomsakademi sommeren 2017. Han hadde i forkant vært på flere besøk i storklubben. Han var også på prøvespill i Manchester United i 2015. Også Everton og Manchester City skal ha være interessert i ham før han valgte Liverpool.

Tagseth har ved flere anledninger blitt sammenlignet med Martin Ødegaard.

I Merseyside-klubben jobbet Tagseth blant annet sammen med klubblegenden Steven Gerrard, som en periode var U18-trener i klubben, og legenden lot seg imponere.

- Vi prøver å utvikle spillet hans ytterligere. Han er en spiller man elsker å ha på laget. Han er en ærlig spiller som løser begge deler av spillet på en meget god måte. Hvis «Eddi» kan få enda flere mål og målgivende pasninger i spillet sitt, kommer han til å bli en toppspiller, sa Gerrard om nordmannen til klubbens nettside i 2018.

Den siste tiden har Tagseth imidlertid slitt med flere skader og som en følge av dette har han fått langt mindre spilletid i Liverpool-systemet den siste sesongen.

I februar i fjor pådro midtbanespilleren seg en såkalt «stress response» i venstrebeinet mellom kne og hamstring, noe som gjorde at han gikk glipp av den resterende delen av sesongen. I sommer var han tilbake fra den skaden, men i vinter har det vært nye problemer, som har gjort at det sjelden har blitt en god rekke kamper på unggutten.

- Flere på vei ut

Ifølge nettsiden Transfermarkt har nordmannen spilt sju kamper i U18 Premier League denne sesongen og scoret ett mål. Han har også spilt én kamp i FA Youth Cup.

Liverpool vant nylig sistnevnte turnering, med finaleseier over Manchester City.

Lokalavisen Liverpool Echo omtalte som nevnt Tagseth i en artikkel tirsdag.

Avisen skriver følgende om situasjonen:

«Edvard Tagseth, som har kjempet en kamp mot skader siden han kom til klubben i 2017, er en annen spiller som kan forsvinne. Den høyt ansette 18 år gamle midtbanespilleren fra Norge, som Steven Gerrard var en stor beundrer av under sin tid som trener, har spilt for Barry Lewtas U18-lag denne sesongen, men han har ikke klart å etablere seg på laget og gjenskapt formen han hadde før han pådro seg en skade i 2018 som gjorde at sesongen da var over for hans del».

I tillegg til Tagseth, mener lokalavisen at også disse spillerne kan komme til å forlate Liverpool i sommer: Daniel Sturridge, Alberto Moreno, Bobby Adekanye, Adam Bogdan, Juanma Garcia, Corey Whelan, Conor Masterson og Connor Randall.

Les også

Van Dijk vant PFA-prisen som årets spiller

Kommentarer til denne saken