Styret i Lørenskog ishockeyklubb har ansatt Svein-Erik Edvartsen som ny administrerende direktør, opplyser klubben i en pressemelding onsdag.

Edvartsen kommer fra en tilsvarende stilling i Storhamar, der han har vært ansatt de siste 17 månedene.

34-åringen har også permisjon fra sin stilling i Manpower, og vi i løpet av året vurdere om han søker ytterligere permisjon, eller om han sier opp den stillingen.

- Alt lagt til rette
Etter nøye vurderinger og gode råd fra sine valgte Edvartsen å takke ja til Lørenskog og sier følgende:

- Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse. For det første er ikke karrieren min i Manpower avsluttet og for det andre sluttet jeg i Dragons for å få mer tid til fotballdommergjerningen.

Styret i Lørenskog har hele tiden vært klare på at Edvartsen er førstevalget til denne jobben og har strukket seg langt for å få på plass en god løsning for begge parter.

- Når Lørenskog har lagt absolutt alt til rette for at jeg kan jobbe når jeg vil, trene når jeg vil, ha hjemmekontor noen dager i uken, få bygge opp administrasjonen slik som jeg mener er riktig, og få fri til alt av fotballdømming både internasjonal og nasjonalt, valgte jeg å takke ja, sier Edvartsen.

- Jeg har aldri opplevd å være så sterkt ønsket og at forholdene så til de grader er lagt til rette for fotballdømmingen før jeg starter i en ny jobb, fortsetter han.

- Vårt førstevalg
34-åringen, som også er fotballdommer i den norske Tippeligaen, synes Lørenskog er et spennende prosjekt.

- Lørenskog har god økonomi og det beste laget i Norge på papiret. Det gjør at slitsomme likviditetsutfordringer ikke eksisterer i Lørenskog. Jeg vet også at frivillighetskorpset til Lørenskog er fantastisk. Jeg gleder meg til å møte – og ikke minst samarbeide med disse menneskene. I tillegg ser jeg fram til å bli kjent med alle sponsorer og spillerne, sier Edvartsen.

Styreleder Stig Atle Johnsen er tilfreds med å ha fått på plass Edvartsen.

- Edvartsen har vært vårt førstevalg hele tiden og vi er meget glade for å ha fått ansatt han. Bare han leverer det han skal legger ikke styret seg opp i om han jobber 30 eller 150 prosent.

Ønsket av spillerne
Også spillerne i den norske toppklubben har vært klare på at de ønsker Edvartsen inn i sjefsrollen, forteller sportssjef Atle Olsen.

- Flere av våre mest profilerte spillere har sagt til meg at styret må få på plass Edvartsen. Han er sterk og klar. Ærlig og tydelig. Beslutningsdyktig og ikke minst har han en enorm arbeidskapasitet. Lørenskog kommer til å få oppleve ett tempo og oversikt som klubben aldri har opplevd maken til, sier han.

- Kunnskapen hans om organisasjon, administrasjon, arrangement, salg og økonomi er også meget sterk. Jeg kjenner ingen som er bedre skikket til denne jobben enn Svein-Erik.

Lørenskog fikk mye kritikk tidligere denne sesongen, da klubben leverte lisenssøknaden altfor sent, og dermed ble straffet knallhardt av det norske ishockeyforbundet.

Romerike-klubben fikk en poengstraff på hele 20 poeng, samt en bot 30.000 kroner.