Gå til sidens hovedinnhold

Efraín Juárez bekrefter: - På vei til norsk fotball

Den tidligere meksikanske landslagsspilleren sier han er på vei til norsk fotball. Han skriver etter alle solemerker under for Vålerenga allerede onsdag.

Juárez bekrefter i en Twitter-melding, lagt ut av det meksikanske konsulatet i Vancouver, at han nå skal spille fotball i Norge.

- Jeg skal på et nytt eventyr på den andre siden av jorda, spesifikt til Norge og Oslo. Dere skal vite at dere kommer til å se en meksikaner som vil prøve å sette Mexico høyt på kartet med stor innsats, mye stolthet og mye ydmykhet, sier han i meldingen.

Veteranen, som var med Vålerenga under hele lagets opphold i Marbella nylig, har 39 landskamper for Mexico, og spilte sist for Vancouver Whitecaps.

Høyrebacken uttalte til Nettavisen forrige uke at det kun er detaljer som gjenstår før han er VIF-spiller, og mandag bekrefter Ronny Deila at 30-åringen kommer til Norge denne uken, trolig for å sluttføre overgangen.

- Ikke skrevet under ennå, men kommer til Norge på onsdag, skriver VIF-treneren i en tekstmelding til Nettavisen.

- For å ta medisinsk test og skrive under?

- Forhåpentligvis :)

Deila har tidligere omtalt det som et «scoop» om VIF makter å sikre seg høyrebacken, og Juárez ga tidlig uttrykk for at det kun gjenstod formaliteter før han var klar som Amin Nouris erstatter.

Disse formalitetene skal nå være i orden, mens det nå kun kan virke som det er medisinsk test som står imellom han og Vålerenga-kontrakten.

- Det er mitt ønske, og det er ønsket fra klubben. Vi er enige om nesten alt, så nå må vi bare sluttføre detaljene og signere, sa Juárez forrige uke.

Juárez spilte sin 39., og hittil siste, landskamp i 2012, og har en fortid i klubber som Celtic, Real Zaragoza, América og sist Vancouver Whitecaps.

Les også

Juárez sier det kun er detaljer som gjenstår før han signerer for Vålerenga

Meksikaneren fikk sin landslagsdebut i 2009, og spilte åpningskampen mot Sør-Afrika i VM i 2010. Han startet også kampen mot Frankrike, før han ble erstattet av West Ham-spiller Javier Hernandez etter 55 minutter.

Nå får han etter alle solemerker Intility Arena som hjemmearena etter at Deila har etterlyst og jaktet rutine i sitt lag.

VIF-treneren har hentet både Deyver Vega, Herolind Shala, Mathias Vilhjalmsson og Johan Lædre Bjørdal til klubben i vinter, og nå blir Juárez siste brikke inn portene på Intility Arena dette overgangsvinduet.

Kommentarer til denne saken