MARBELLA (Nettavisen): Den 30 år gamle høyrebacken har trent med Vålerenga under lagets opphold i Marbella etter at han terminerte kontrakten med MLS-klubben Vancouver Whitecaps tidligere i vinter.

Veteranen spilte VIFs kamp mot Rostov forrige uke, og vil etter alle solemerker også bli involvert når laget møter FC Nomme Kalju tirsdag.

Vålerenga har jaktet en høyreback siden Amin Nouri forsvant til belgisk fotball, og Deila håper nå at Juárez blir Oslo-lagets siste signering denne vinteren.

Han understreker at den tidligere Celtic-spilleren fortsatt ikke har satt navnetrekket på kontrakten ennå, men er positiv til at det kan skje om ikke lang tid.

- Vi håper at vi kan få det til, sier Deila når Nettavisen møter ham på Vålerengas spillerhotell på den spanske solkysten.

- Er det opp til ham, eller hva dere har råd til?

- Det ser veldig bra ut, men ingenting er avklart ennå. Jeg tror imidlertid at begge parter ønsker å få det til.

39 landskamper

Juárez spilte sin 39., og hittil siste, landskamp i 2012, og har en fortid i klubber som Celtic, Real Zaragoza, América og sist Vancouver Whitecaps.

Meksikaneren fikk sin landslagsdebut i 2009, og spilte åpningskampen mot Sør-Afrika i VM i 2010. Han startet også kampen mot Frankrike, før han ble erstattet av West Ham-spiller Javier Hernandez etter 55 minutter.

Nå kan ting tyde på at han kan få Intility Arena som hjemmearena etter at Deila har etterlyst og jaktet rutine i sitt lag.

VIF-treneren har hentet både Deyver Vega, Herolind Shala, Mathias Vilhjalmsson og Johan Lædre Bjørdal til klubben, og nå kan Juárez se ut til å bli siste brikke inn portene på Intility Arena.

- Det er et scoop for oss. En mann som har så mange mange landskamper for Mexico, det sier jo sitt. Vi håper jo å få det til, men ingenting er avgjort. Om vi får det til, ser jeg på oss som ferdighandlet, forteller Deila.

Han kan ikke svare på om Juárez vil bli klar i løpet av Marbella-oppholdet (Vålerenga reiser hjem onsdag), men påpeker at det må skje innen kort tid.

Fant tonen med Shala

Herolind Shala har allerede har satt navnetrekket sitt på Vålerenga-kontrakten, og 27-åringen fikk sin debut mot Rostov forrige uke.

Da spilte han ute på kanten, og dannet høyresiden sammen med Juárez. Den tidligere Start-spilleren forteller at samhandlingen med meksikaneren satt forholdsvis raskt.

- Det har fungert veldig bra. Vi spilte sammen for første gang mot Rostov, og det gikk veldig bra. Vi slapp til lite defensivt og skapte en del offensivt, sier han og påpeker samtidig at det tar tid å bygge relasjoner i ny klubb.

Shala, Juárez og resten av Vålerenga-laget møter estiske Nomme Kalju i Marbella tirsdag, og kampen kan du se direkte fra klokken 16.00 her.