ASTON VILLA - SHEFFIELD UNITED 1-0:

Kun elleve minutter var spilt av mandagens Premier League-oppgjør mellom Aston Villa og Sheffield United da gjestenes Chris Egan fikk direkte rødt kort.

Avgjørelsen kom etter en heftig duell med Villas Ollie Watkins, der TV-bildene viste at begge spillerne holdt, rev og slet, men dommer GRaham Scott mente åpenbart at Egan hindret Watkisn som bakerste mann og fratok ham en klar målsjanse.

LES OGSÅ: Arrizabalaga får kritikk fra tidligere Chelsea-spiller: - Kepa er verre enn alle

Thorstvedt: - Det er drøyt

Episoden ble sendt videre til VAR-rommet og også der ble det konkludert med rødt kort, selv om det utifra reprisen virket som en meget billig utvisning.

Ekspertene i TV 2-studio skjønte heller ikke stort av avgjørelsen.

- Det er drøyt å vise ham ut for det der. Det er en enorm fight om ballen, men når begge er med på det, synes jeg det er feil at bare Egan ryker, sa Erik Thorstvedt.

Ekspert-kollega Erik Huskeklepp var enig med den tidligere burvokteren.

- Jeg synes det er rart og brutalt. Det er et veldig, veldig strengt rødt kort.

LES OGSÅ: Norsk 23-åring spiller for sin femte engelske klubb på fem år

Selv med en mann mindre på banen var Sander Berges Sheffield nærmest ved å ta ledelsen i det som var en ganske sjansefattig første omgang.

John Lundstram fant Oliver Burke, som igjen spilte glimrende til Chris Basham inne i feltet. Stopperen ble hektet opp av Matt Targett og dommeren pekte på krittet.

Lundstram tok ansvar fra straffemerket, men Aston Villas nye keeper Emilio Martinez, nylig hentet fra Arsenal, vartet opp med en god redning.

Dermed sto det 0-0 etter de første 45 minuttene på Villa Park.

Headet inn vinnermålet

I andre omgang var Berge nær ved å få en gyllen mulighet for gjestene. Nordmannen ble spilt opp og tok med seg ballen inn i boksen, men kom aldri til skudd. Berge klarte liksom ikke helt å få lagt kula til rette og dermed ebbet det ut i ingenting.

LES OGSÅ: Klopp hylles for sin reaksjon under Chelsea-kampen

Kort tid etter var det i stedet hjemmelaget som skulle ta ledelsen. Matt Targett slo en corner og Tyrone Mings styrte ballen videre mot bakerste stolpe. Der var stopperkollega Ezri Konza på plass og stanget Aston Villa i føringen.

Aston Villa hadde flere gode sjanser til å punktere kampen de siste minuttene. Blant annet hadde Jack Grealish to avslutninger som var av det farlige slaget.

Det ble likevel ikke flere mål og dermed står Berge og hans Sheffield United med null poeng etter to ligarunder. Aston Villa tok sin første trepoenger.