RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ege dropper EM

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Sist oppdatert:
Veteranen gir seg på landslaget.

Det norske herrelandslaget i håndball må klare seg uten veterankeeper Steinar Ege under Em i januar.

Etter 16 år og 262 landskamper har burvokteren valgt å takke for seg på det norske landslaget, opplyser Norges Håndballforbund.

- Vanskelig
- Det har vært en vanskelig beslutning å ta. Jeg har jo hatt en drøm om å vinne en medalje i mesterskap samt å delta i OL, og det har gjort at jeg har drøyd litt med beslutningen, sier han.

- Men kroppen min tåler ikke belastningen med et mesterskap nå, sier Ege som fyller 40 år i april.

Ege spiller til daglig for danske AG København og har vært gjennom et tøft kampprogram den siste tiden. EM-pausen skal han bruke til å lade batterier fram mo Champions League-spill.

Nordmannen forlenget nylig sin kontrakt med den danske klubben fram til 2014.

Ole Erevik
Landslagssjef Robert Hedin har vært forberedt på at denne beskjeden kunne komme og har stor forståelse for beslutningen.

- Alle landslag ville savne en sånn kjempe som Steinar har vært for Norge. Men det er jo slik at når noen takker av, gir det nye muligheter for andre spillere å vise seg fram. Jeg håper og tror de tar sjansen de får, sier Hedin.

Han forteller at Ole Erevik gjør det meget bra i danske Aalborg og har spilt bedre og bedre siden forrige mesterskap.

- Ole Erevik har masse erfaring og jeg tror han er godt forberedt på alle måter til å gjøre en utmerket jobb under EM, fastslår Hedin.

Han påpeker også at i Paris gjør Magnus Dahl det bra og spiller stadig mer, mens Svenn Erik Medhus har også vist stigende form de siste månedene i ØIF Arendal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere