Gå til sidens hovedinnhold

Egg à la Mourinho

José Mourinho er ikke som alle andre managere, men tar seg tid til å skryte av Rosenborgs afrikanere.

STAMFORD BRIDGE (Nettavisen): José Mourinho er en manager litt utenom det vanlige. Det fikk både engelsk og norsk presse oppleve da han på tirsdagens pressekonferanse i London brukte mye av tida på å prate om kvaliteten på egg.

- Du går inn på et supermarked og handler egg. Det er mange typer egg, klasse en, to og tre – og så har du egg fra frittgående høner, smilte portugiseren.

- Hvilke egg du har opp i stekepannen din, avgjør hvilken kvalitet du får på omeletten.

Symbolikken var klar. Mourinho svarte på et spørsmål om troppen hans var stor og god nok, og kunne ikke dy seg da en av de engelske journalistene lurte på om ikke han handlet på Harrods (en av verdens mest eksklusive forretninger, red. anm).

- Jo, sa Mourinho, og smilte fornøyd.

For selv om portugiseren ikke har gått like bananas på overgangsmarkedet denne sommeren som tidligere, er det slett ikke ille det han etter hvert har klart å skaffe seg av mannskap.

Undervurderer ikke Rosenborg
Likevel, selv om Chelsea-sjefen innrømmer at laget hans er svekket på grunn av skader på sentrale spillere, er han mer opptatt av å snakke om de spillerne han har tilgjengelig. De tror han er sterke nok til å slå Rosenborg, men han ville ikke gå med på at det var noen enkel oppgave.

- Folk tror dette er en enkel jobb, men det tror ikke jeg.

- De ser nok på Rosenborg på en måte som jeg neppe gjør.

Skryter av RBKs afrikanere
Og hvordan ser den tidligere Mesterliga-vinneren på sin motstander?

- Jeg har ikke fått sett dem live, men på video fem-seks ganger, i tillegg til at assistenttreneren min har sett dem live, så vi kjenner dem og filosofien deres godt.

- De er et velorganisert lag i forsvar, og er gode defensivt. De har også tre meget gode afrikanere som har hurtighet og kan bidra med mye fremover, sier Mourinho.

Fremover ser ikke imidlertid ikke portugiseren selv. London-lagets motstander etter Chelsea-kampen er fjorårssesongens seriemester Manchester United, men 44-åringen vil ikke høre snakk om å spare spillere til den kampen nå.

- Jeg tenker kun neste kamp. Den vil jeg vinne. Jeg vil vinne hver eneste kamp, og håper at vi er med i kampen om fire titler på slutten av sesongen.

- Rosenborg bedre enn Levski Sofia
Selv med en svak start på sesongen, er det ingen grunn til at Chelsea ikke skal være med i en slik kamp. Han innrømmer i alle fall han har stor tro på at Chelsea skal gå videre, selv om de har havnet i en tøff gruppe.

- Valencia er en av Spanias og Europas beste lag, og fra nivå tre kom Schalke som er med og slåss om Bundesliga-tittelen. Rosenborg er dessuten et bedre lag enn Levski Sofia som vi hadde i gruppen vår i fjor.

- I det hele tatt synes jeg gruppa vår nå er tøffere enn i fjor (hvor også Barcelona og Werder Bremen var med, red. anm.), men jeg tror vi går videre, sier Chelsea-manageren.

PS! Både Didier Drogba og Frank Lampard er uaktuelle foran Rosenborg-kampen. Begge sliter med skader.

Har Rosenborg noen mulighet mot Chelsea? Ta debatten her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken