*Nettavisen* Sport.

Egg og hatmail etter 2-2-resultat

Foto: Scanpix/AFP PHOTO VINCENZO PINTO

Danmarks generalkonsulat i Milano ble tilgriset med egg, mens Sveriges ambassade i Roma ble bombardert med hatmail. 2-2 i Porto falt ikke i god jord i Italia.

23.06.04 23:43

TV-bildene av Antonio Cassano som scoret vinnermålet mot Bulgaria på overtid, løp jublende mot benken, så de lange ansiktene der og begynte å gråte, vil ikke bli glemt fort i støvellandet, og mange gir dansker og svensker skylden.

Sikkerheten rundt Sveriges spillere var skjerpet da de onsdag flyttet seg fra Porto til Estoril.

- Det finnes ikke en sjanse for at italienske tilhengere kommer nær nok til å gjøre spillerne noe om de skulle forsøke, sa Sveriges fotballpresident Lars-Åke Lagrell til Expressen.

Allerede rett etter tirsdagens kamp mottok det danske generalkonsulatet i Milano telefoner fra opprørte italienere som truet med å punktere dekkene på konsulatets biler. Da generalkonsul Bent Kristensen kom på jobb onsdag, var inngangsdøren tilgriset med egg.

Danmarks italiaproffer regner med å få en del meldinger når de vender tilbake til klubbene sine etter ferien.

Regner med hets
- Jeg hører at noen italienske spillere kaller dette en skandale, og jeg slipper nok ikke unna kommentarer når jeg reiser hjem til Milano, sa Thomas Helveg.

- Men alle som så kampen forsto vel at dette ikke var avtalt spill. Jeg håper at de fleste får med seg det etter hvert.

I likhet med Jon Dahl Tomasson, Martin Laursen og Martin Jørgensen måtte han forklare seg på italiensk i intervjusonen etter kampen. De må ha svart godt for seg. Italienske aviser er nemlig mer opptatt av å kritisere Italias innsats i EM enn av å bære ved til bålet keeper Gianluigi Buffon og fotballpresident Franco Carraro tente da de anklaget svensker og dansker for avtalt spill.

Italias landslagssjef Giovanni Trapattoni var brannslukker da han nektet å mistenkeliggjøre 2-2-resultatet og sa at det er uaktuelt å levere noen klage til UEFA.

Intet alibi
Flere av de italienske journalistene som dekket kampen i Porto skrev rett ut at det ikke var noe i veien med resultatet.

- Det vi så var rene mål, et ærlig arbeid uten lyte. Begge lag kjempet med stor besluttsomhet til siste minutt, uten å spare seg, skrev Gazzetto dello Sport.

Om dette var et forutbestemt bedrageri? Da er det vanskelig å finne bevisene, skrev Corriere dello Sera.

- Let ikke etter noe alibi, er meldingen fra La Repubblica til Italias spillere.

De fleste avisene gir Trapattoni skylden for Italias fiasko, krever hans avgang og vil snarest ha ham erstattet med tidligere Juventus-trener Marcello Lippi, iallfall i god tid før Italia skal ta hevn over Norden i VM-kvalifiseringskampen mot Norge i september.

Men Trapattoni sa onsdag at han ikke trekker seg frivillig. Dermed vil nok føljetongen om hans framtid leve lenger i spaltene enn den om resultatet mellom Sverige og Danmark. (NTB-TT-Ritzau)

©NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.