Eggen & Co overtar i ett år

Foto: Ola A. Thorset / SCANPIX

Nils Arne Eggen, Bjørn Hansen, Per Joar Hansen og Rune Skarsfjord skal lede Rosenborg det neste året.

09.11.04 14:55

Som TV 2-sporten avslørte igår, blir Per Joar Hansen og Nils Arne Eggen de nye trenerne på Lerkendal. De skal sammen med den gamle assistenttreneren Bjørn Hansen og Rune Skarsfjord utgjøre Rosenborgs trenerteam neste sesong.

Avtalen gjelder for ett år, får TV 2-sporten opplyst på Lerkendal tirsdag ettermiddag. De fire trenerne, ledet av årets assistenttrener Per Joar Hansen, overtar med umiddelbar virkning. Det betyr at Ola By Rise må gå på dagen.

Uklare roller
Per Joar Hansen blir hovedtrener, mens Rune Skarsfjord blir assistenttrener.

- Men når det gjelder titlene til Eggen og Bjørn Hansen, har vi ikke gitt dem en tittel enda, sier Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth til TV 2-sporten.

- De kan kalle seg «støttespillere», sier Bratseth.

Ingen mellomløsning
Rosenborg-direktøren påpeker at den nye trenerkabalen ikke blir noen mellomløsning - selv om avtalen kun gjelder i ett år.

HTML EMBED
Tror du duoen Hansen/Eggen blir en suksess i Rosenborg?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

- Dette er ikke sett på som en mellomløsning. Hva som eventuelt skjer med Trond Sollied, vet vi ikke. Men vi utelukker ingenting, forteller Bratseth.

De ansatte på Lerkendal ble informert om at den nye trenerkabalen er i boks på et møte tirsdag formiddag. Rosenborgs spillere ble informert mandag kveld.

Rosenborg-ledelsen ønsker ikke å si noe om den økonomiske biten når det gjelder å hente fire personer som trenere.

Overtar umiddelbart
Ola By Rise fikk sparken i Rosenborg ved sesongslutt. Han skulle opprinnelig ledet Rosenborg mot Djurgården førstkommende torsdag, men måtte torsdag gå på dagen. Grunnen til at By Rise ble sparket var blant annet fordi spillerne ikke syntes han var tøff nok på treningsfeltet.

- Da Ola måtte gå, satte dette i gang en prosess i laget som ristet ut to gamle gubber (Eggen og Hansen, red. anm) som skal knyttes mer opp til laget enn tidligere, sier Nils Arne Eggen til TV 2-sporten.

Eggen innrømmer at han ikke hadde tenkt på et comeback som trener før han fikk en henvendelse fra Rosenborg.

- Dette hadde jeg egentlig ikke tenkt meg. Men jeg måtte stille opp når situasjonen var som den var, sier trenerveteranen.

Eggen i sentrum
Nils Arne Eggen blir av Rune Bratseth betegnet som «støttespiller». Tirsdag gjennomførte Rosenborg sin første trening under sitt nye team, og en mann stod i sentrum:

Nils Arne Eggen.

Trenerlegenden tok kommandoen fra start, og var i sentrum fra første spark på ballen. Hovedtrener Per Joar Hansen stod på sidelinjen, vel vitende om en ting:

Eggen er tilbake for fullt. I god, gammel, kjent stil.

- Det er en fornøyelse å hente inn en slik kapasitet som Nils Arne Eggen igjen, sa Rune Bratseth.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag