Eggen: - Jeg var klin gær’n!

FFK-trener Knut Torbjørn Eggen omtaler seg selv som «fullstendig gær’n» under søndagens kamp mot Vålerenga.

08.05.06 10:33

FREDRIKSTAD STADION (TV 2 Nettavisen): FFK-VIF 2-1:

Det var i pausen at trønderens engasjement tok overhånd.

- Jeg var klin gær’n, jeg måtte bare gå rett på do, forteller han.

- Ikke feige ut
Grunnen var, ifølge han selv, ikke at han var spesielt misfornøyd med spillernes prestasjoner.

- Jeg ble virkelig revet med. Dessuten ville jeg at spillerne skulle bli tøffere i presset og ikke senke seg ned på et lavere nivå etter en omgang. Og det ga jeg streng beskjed om: Det var ikke snakk om at vi skulle feige ut på stillingen 1-1.

Fredrikstad kjørte rundt med Vålerenga-forsvaret i store deler av søndagens kamp. Og sjefen sjøl var et eneste stort glis etter kampslutt.

- Man debatterer ennå over hva som er underholdende fotball, og man ser jo nå at man kan skape mange sjanser uavhengig om man spiller lange baller eller ikke.

- Nå får vi selvtillit
Etter kampslutt fokuserte Eggen mest på at spillerne endelig har fått den selvtilliten som skal til for å vinne fotballkamper.

- Det var en befrielse å se guttene spille fotball. Det var det som gledet meg mest – det at vi kommer til såpass mange muligheter. Men fortsatt sliter vi litt med å omsette sjanser i mål, det må vi jobbe en del med.

Eggen drar fram Hans Erik Ramberg som eksempel. Fra cirka fem meter - på åpent mål, nærmest bommet midtbanespilleren på ballen slik at den trillet forsiktig ut over dødlinja.

- Noen ganger virker det som om den gutten trenger at målstengene nærmest faller ned i hodet på han før han scorer, smiler treneren.

Spiss i toppklasse
Eggen dro frem to spillere som imponerte mest.

- Tarik Elyounoussi åpnet fantastisk, men tapte seg litt etter hvert. Og Mihaly Toth fikk virkelig vist at han er en spiss i toppklasse.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.