RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eggen: - Rosenborg er et taperlag

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen) Nils Arne Eggen sparer ikke på kruttet når han blir bedt om å karakterisere Rosenborg anno mai 2005.

- Vi er et taperlag, sier han til TV 2 Nettavisen.

Trenerlegenden som ledet trønderklubben gjennom et dusin jubelsesonger, legger ikke skjul på at han har det tungt for tida. Det meste han sto for som trener, det kollektive samhandlingsmønsteret, er så å si helt forsvunnet fra Lerkendal.

Bølgedal
- Jeg kan ikke huske at vi tidligere har vært så langt nede i en bølgedal som det laget er akkurat nå. Vi spiller med en propp i den ene enden av banen, og lekker i motsatt ende. Det er ille, sier Eggen, som ikke en gang gjør et forsøk på å lansere en løsning på hvordan klubben skal komme ut av uføret.

- For å være helt ærlig: jeg vet ikke hva som skal gjøres akkurat nå. Ikke en gang jeg har et fasitsvar denne gang, sier han en smule selvironisk.

- Egentlig er det ganske merkelig det som skjer ute på banen. Laget fungerer i perioder bra, men det blir liksom ikke noe ut av det. Alle må ta ansvar nå, ikke minst spillerne, og jobbe knallhardt for å få ting til å fungere igjen. Tror det er eneste medisin for å vinne fotballkamper igjen, sier han.

Trøst av Hodgson
Mens skuffelsen – og fortvilelsen – ligger som en tykk tåke i Rosenborg-garderoben, var det naturlig nok bare brede glis å se i Viking-leiren. Der stod jubelen i taket etter full pott på Lerkendal.

Mest nøktern er imidlertid ringreven Roy Hodgson, som kanskje bedre enn de fleste vet hvor kort avstand det er mellom suksess og fiasko i fotball. Han er faktisk mer opptatt av å trøste kollegene i Trondheim enn å snakke om egen fortreffelighet.

- Bare tull å snakke om krise i Rosenborg. Vi er nettopp kommet i gang med sesongen, og fotballhistorien er full av lag som har kommet skjevt ut, men som har ligget på tabelltoppen i november. RBK har et glimrende mannskap, som helt sikkert vil reise seg. Jeg vil bli svært overrasket dersom ikke trønderne tar medalje i årets serie, sier Viking-treneren, som villig erkjenner at hjemmelaget styrte det aller meste av kveldens kamp på Lerkendal.

- Rosenborg spilte bedre enn oss, men typisk nok for et lag som sliter i motbakke klarte de ikke å score mål. Det gjorde vi og dermed reiser vi til Stavanger med tre poeng, oppsummerer Hodgson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere