Gå til sidens hovedinnhold

Eggen: - Annan er stasjonær

Anthony Annan må på fotballskole når han kommer hjem fra VM.

Anthony Annan har vært en nøkkelspiller i Erik Hamréns Rosenborg, som ryddegutt sentralt på midtbanen. Samtidig har ghaneseren fått kritikk for manglende offensive bidrag.

Ikke bare scorer han få mål, nærmere bestemt ingen til nå i Tippeligaen. Det er også blitt hevdet at Annan sinker spillet i overgangsfasen.

Da Rosenborg vant 4-0 over Kongsvinger i Nils Arne Eggens comeback som RBK-trener, var Annan allerede reist på VM-samling med Ghana. I motsetning til Hamrén valgte Eggen å kunne benytte én spiller defensivt på midten – en oppgave 17 år gamle Markus Henriksen løste på en utmerket måte.

- Må bevege seg mer
Når Anthony Annan er tilbake, kan det hende han må endre spillestil for å få tilbake plassen på laget.

Slik analyserer nemlig RBK-trener Nils Arne Eggen Annans innsats i Ghanas åpningskamp mot Serbia, som ghaneserne vant 1-0:

- Annan er nokså lik seg selv, nokså stasjonær, sier Eggen til RBK.no.

- Når han kommer tilbake, må han begynne å bevege seg mer. Spesielt framover på banen. Vi har ikke råd til å ligge igjen med noen, fastslår Eggen.

Så spørs det om Annan i det hele tatt kommer tilbake til Rosenborg. 23-åringen har gjort det helt klart at han håper å bli solgt til en større klubb etter VM. Kommer det riktige budet, er det ikke sikkert trener Eggen stiller seg i veien.

Sportspill.no:Du får 2,05 ganger pengene dersom Messi scorer i dag

Ros til Brasil, ris til Nord-Korea
Når det gjelder fotball-VM, er det Brasil som har imponert Eggen mest til nå.

- Det beste laget så langt har vært Brasil, mener jeg. Folk tror at de spiller strukturløst, men det er ikke tilfelle. De beveger seg framover med en klar struktur, samtidig som de har spillere med veldig gode individuelle ferdigheter. Og så klarer de å ha kontroll selv om det går raskt, sier han.

Nord-Korea får derimot det glatte lag:

- Jeg registrerer at de har fått mye skryt, men ikke av meg. Det var 10-mann som sto på egen 16-meter, og lag som ligger så lavt gleder ikke mitt hjerte, sier Eggen til RBK.no.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken