RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eggen finsliper juvelen

Sist oppdatert:
LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): De siste ukene har Nils Arne Eggen finslipt juvelen Daniel Braaten. Resultatet av det nitidige arbeidet så vi mot Malmö: Unggutten var en konstant trussel mot svenskene.

Les også:
Slik var Rosenborg - Malmö minutt for minutt
Brann-smell i Göteborg:- Skremmende at alle svikter

Gang på gang lekte den uortodokse angrepsspilleren med Malmö-forsvaret. Med noen vanvittige rykk dro han seg forbi oppasserne sine, som etter hvert tok i bruk alle midler for å stoppe ham – uten at dommeren reagerte. Sjelden har en spiller blitt tatt så ofte og så åpenlyst på Lerkendal uten at det ble blåst.

- Det ble en tålmodighetsprøve etter hvert. To-tre ganger ble jeg regelrett lagt i bakken på vei mot kassa uten å få frispark. Ved et par andre anledninger ble det av en eller annen merkelig grunn blåst mot meg i bra posisjon. Tror ikke den danske dommeren liker meg, smiler Braaten, som til tross for at han av en eller annen grunn kom i unåde hos dommeren stortrivdes på matta i kveld.

Eggen-terping
- Vi fikk beskjed om å gå ut på banen og ha det moro. Og moro ble det. Det eneste som manglet for mitt vedkommende var en scoring, sier RBK-angriperen, som endelig føler at han er i ferd med å gli inn i Rosenborgs spillestil. Mye takket være Nils Arne Eggen. I vinter har trenerveteranen på sitt klare vis gitt unge Braaten klar beskjed om hva jobben som kantspiller i trønderklubben går ut på. Nå gir terpingen synlige resultater.

- Framgangen er merkbar, noe som skyldes mye øving og at jeg har fått mye spilletid i det siste. Jeg er blitt tryggere på hvordan oppgaven min skal løses, men samtidig har jeg frihet til å velge ”mine” løsninger når jeg føler for det. Tror dette kan bli skikkelig moro utover i sesongen, sier han.

Svinger voldsomt
Tro på mannskapet har også «hjelpetrener» Eggen. Selv om han som vanlig ikke vil trekke fram enkeltspillere, lar han det skinne gjennom at Braaten får mer enn godkjent etter møtet med Malmø.

- Daniel har en spillestil som gjør at han svinger voldsomt i prestasjonene. Men for all del, han gjør mye bra i denne kampen, sier han.

Selv om Rosenborg vant fortjent og la seg til på toppen i sin Royal Leauge-pulje, er det fortsatt mye å pusse på fram mot serieåpningen mot Ålesund om nøyaktig en måned. Ikke minst handler det om å putte ballen i nota når sjansen byr seg.

Slurv
- Vi er for upresise i avslutningene. Vi slurver rett og slett, sier Per Joar Hansen. Rosenborg-trenere legger ikke skjul på at sløsingen med opplagte målsjanser gir litt hodebry.

- Ingen tvil om at vi må skjerpe oss på det området. Det positive er imidlertid at vi har fått skikk på det defensive arbeidet. To målsjanser mot er ikke så verst. Denne kampen hadde vi full kontroll på og med en scoring i hver ende av matchen (Roar Strand i det tredje minutt og Alexander Ødegaard i det 89.) vant vi fullt fortjent, smiler Rosenborg-treneren, som bruker to ord på å oppsummere mannskapets innsats mot Malmö FF:

- Stor framgang!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere