*Nettavisen* Sport.

Eggen om samtalen med kong Harald: - Jeg blir litt for ivrig jeg, vet du!

LATTER: Nils Arne Eggen får frem et smil hos kong Harald før cupfinalen mellom Rosenborg og Sarpsborg 08 søndag, Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

God stemning mellom trenerlegenden og kongen.

Det var under cupfinalen at Nettavisens fotograf fanget opp samtalen mellom Nils Arne Eggen og kong Harald. Da satt latteren løst mellom de to herremennene.

- Jeg har jo hatt det privilegium å ha møtt kongen flere ganger. Jeg har jo vært med på en del cupfinaler, jeg husker nesten ikke hvor mange! Det har alltid vært veldig hyggelig, forteller en lattermild Nils Arne Eggen til Nettavisen.

Eggen vant cupen som spiller i 1960, og løftet deretter Kongepokalen hele seks ganger som Rosenborg-trener (1971, 1988, 1990, 1992, 1995, 1999). Dermed har det rukket å bli noen samtaler med både kong Harald og hans far, kong Olav.

- Vi har en veldig idrettsklok, og ellers klok konge. Det er derfor vi skal ha monarki i Norge. Det er tre gode argumenter for det: Håkon, Olav og Harald. Vi har jo et kongehus som lever for og med folket sitt, mener Eggen.

- Vi hadde fotballpresidenten (Yngve Hallén) mellom oss, så vi pratet jo hele kampen. Kongen er en veldig kunnskapsrik og interessert fotballtilskuer, så det var en hyggelig samtalepartner, forteller Eggen.

Det var ikke bare på tribunen stemningen var god. Ute på gressmatta gjorde Eggens Rosenborg jobben og slo Sarpsborg 2-0.

- For oss i Rosenborg som satt ved siden av han, så var det en veldig hyggelig fotballkamp, selvfølgelig fordi vi vant, og så må vi jo ikke gjøre det for alvor selv om det er fotball. Så det var det det gikk i. Både saklige og usaklige kommentarer fra meg, jeg blir litt for ivrig jeg, vet du! forteller en blid Nils Arne Eggen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.