Gå til sidens hovedinnhold

Eggen stolt etter overkjørsel

Sjelden har et lag vunnet mer fortjent i Tippeligaen i år, enn det Fredrikstad gjorde mot Sandefjord.

(Trykk play i videovinduet over for å se Simen Brennes 2-1-mål)

FREDRIKSTAD - SANDEFJORD 2-1:

FREDRIKSTAD (TV 2 Nettavisen): For selv om resultattavla kun viste 2-1, var det egentlig enveiskjøring fra start til mål søndag. Sandefjord hadde egentlig ikke én eneste sjanse de første 70 minuttene i Fredrikstad.

Hjemmelaget derimot spilte ball i hatt med Sandefjord, og fikk omsider den seieren de så sterkt fortjente. Nettavisens sjansestatistikk viste 10-3 etter kampen.

- Ja, jeg er stolt. På grunn av situasjonen da vi kom under, og det presset vi hadde på oss. Når vi da presterer som vi gjør er det lov til å være stolt, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen.

- Var 2. omgang årsbeste?

- Vi har vært veldig gode i et par andre kamper også, blant annet mot Vålerenga, men dette var opp mot det beste, ja, sier han.

- Vi visste at dette var en kniven-på-strupen kamp, og nå er vi i hvert fall i forhandlingsposisjon. Men samtidig holder det ikke med 25 poeng, sier FFK-treneren.

Flaksemål
Fredrikstad kjørte over Sandefjord fra start av, men til tross for flere store sjanser lå de under ved pause. Og det til tross for at de egentlig ikke hadde hatt en eneste ordentlig sjanse imot. For Tommy Knarviks skudd etter 29 minutter var egentlig ikke en sjanse.

Så traff det Patrik Gerrbrand, skiftet retning og lurte seg inn i hjørnet bak en utmanøvrert Rami Shaaban.

Det var det eneste Sandefjord skapte de første 70 minuttene.

Og da Fredrikstad-fansen begynte å lure på om alt skulle gå til helvete, så kom hjemmelaget på banen enda mer overlegne etter hvilen. Alt foregikk inne på Sandefjords halvdel, og i løpet av de første par minuttene av omgangen hadde Fredrikstad hatt to gode muligheter.

Scoret i tredje kamp på rad
Det var til slutt ikke et spørsmål om nullen ville sprekke, men kun når det ville skje. Det tok 57 minutter.

Raymond Kvisvik la inn fra høyrekanten, Tarik Elounoussi headet ned til Mihaly Toth, og ungareren viser omsider hvorfor Egil Drillo Olsen kalte ham Gerd ”Der Bomber” Müller da han hentet ham til klubben. Spissen snudde på en femøring og plasserte ballen forbi Espen Bugge Pettersen. Det var tredje kamp på rad Toth scoret i.

Da var ketsjup-flaska åpnet, og åtte minutter senere la banens beste, John Anders Bjørkøy, tilbake til Simen Brenne som plasserte ballen sikkert i hjørnet. Tre poeng var i boks.

Etterpå var det glede – og lettelse – blant Fredrikstad-spillerne.

- Jeg er lettet og superglad. Ikke for å være stygg med Sandefjord, men vi trillet ball med hatt med dem i dag. Vi følte at vi hadde dem i knestående allerede i 1. omgang, selv om vi lå under, og bestemte oss for øke tempoet og bare male på videre. Det fulgte vi til punkt og prikke, sier Bjørkøy fornøyd.

- Prestasjonen var formidabel hvis vi tenker på at dette var årets viktigste kamp, og på det presset vi hadde før 2. omgangen, legger han til.

- Feirer du dette, eller?

- Det er nok andre i laget som feirer mer enn meg. Det er kjedelig, men det er på´n igjen mandag. Da ser vi kampen på video. Etterpå prøver vi å glemme den så fort som mulig.

- Jeg er imponert
- Det er ikke noe slurv med John Anders, nei, sier Knut Torbjørn Eggen om kapteinen sin.

- Han er en av dem som har imponert meg mest. Han kom fra 1. divisjon i fjor, men det er veldig lite han ikke har som fotballspiller. Han har relativt stor fart, har god ork, er sterk, er bra med begge bein, har en veldig bra disiplin i spillet sitt og har også scoret i lufta. Han er fenomenal, legger han til.

- John Anders Bjørkøy er en solid spiller i norsk målestokk, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen.

- Overkjørt?
Han var ikke spesielt fornøyd etter kampen.

- Er dere blitt overkjørt på samme måte før i sesongen?

- Overkjørt og overkjørt. Fredrikstad vant en fortjent seier, men utover det så synes jeg ikke at 2-1 er overkjørsel, sier Thodesen.

- Etter to gode kamper. Hva skjedde her?

- Dette kan vel brukes som et mål på hvor bra vi er nå. På vårt beste spiller vi veldig god fotball, men dette er så marginalt at hvis vi slipper oss ned ti prosent så blir det sånn som dette, forklarer Thodesen.

- Dessuten har jeg sett Raymond Kvisvik leke seg før, og da er det aldri noe gøy å være motstander.

Fredrikstads siste kamper: Tromsø (B), Odd (H), Lyn (B), Rosenborg (H)
Sandefjords siste kamper: LSK (H), Start (B), VIF (H), Molde (B)

HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?