BRASIL - EGYPT 4-3:

Brasils stjernegalleri var anført av en av verdens dyreste fotballspillere, Kaka, da laget møtte Egypt under Confederations Cup, også betegnet som prøve-VM, i Sør-Afrika mandag.

Da den nye Real Madrid-spilleren scoret Brasil ledermål allerede etter fem minutter, så alt ut til å gå som ventet.

Zidan scoret
Men mens Brasil har sin Kaka, har Egypt sin Zidan.

Spissen Mohamed Zidan utlignet allerede fire minutter senere.

Kampen skulle vise seg å bli en målrik affære, og til pause hadde Brasil nettet ytterligere to ganger. Målene kom ved Luis Fabiano og Juan - begge på headinger.

Egypt kom tilbake
Etter pause var Egypt fast bestemt på å vise hva som bor i laget, og i løpet av omgangens første ti minutter var Brasils tomålsledelse utlignet.

Først var det Mohamed Shawky som scoret i kampens 54. minutt, mens Zidan igjen var frempå minuttet etter og utlignet Brasils ledelse på ny.

Dramatikk på overtid
Da kampen så ut til å ende uavgjort startet dramatikken.

Egypts Ahmed El Mohamady reddet et skudd fra Alexandre Pato på streken med hånda. Dermed ble det rødt kort og straffe.

Kaka plasserte ballen helt nede ved stolperota på keepers venstre side, og selv om keeper Esam El Hadary var etter ballen i full strekk klarte han ikke å stoppe skuddet.

Egypts spillere raste mot straffesparket, men reprisen viste at dommer Howard Webbs avgjørelse var korrekt.

Vil klage på avgjørelsen
Etter kampen fortalte Egyptiske ledere at de ville klage på straffesparket. De mente dommeren og linjemann først hadde dømt corner, men siden gjort om til straffespark etter at fjerdedommeren hadde sett situasjonen i reprise på video.

- Såvidt jeg vet finnes det ingen regel som tillater videodømming. Vi klager ikke på dommerens avgjørelse, men på måten den ble tatt. Eller kanskje reglene har endret seg og vi ikke har fått det med oss, sier Egypts assistentrener Gharib Chawki etter kampen ifølge Reuters.

Frustrasjonen er forståelig nok, all den tid Egypt spilte god fotball og til tider rystet stormakten Brasil. Men sør-amerikanerne hadde flaksen på sin side og kunne ta med seg seieren i sin første kamp i prøve-VMs gruppe B.