RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eidsheim spurtet om topplassering

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Men kunne ikke gjøre noe med det nederlandske laget, som tapetserte pallen.

Sven Erik Bystrøm ga Norge en flott start på Tour de l'Avenir med sin fjerdeplass på den første etappen.

Nordmannen var en del av et brudd som gikk inn, noe som gjorde at de store spurtlagene var tente foran den andre etappen.

En liten, men sterk, tremannsgruppe gikk tidlig av gårde, uten at det norske laget var representert. Det var ikke så farlig, for det var hele tiden klart at etappen skulle ende opp i et durabelig spurtduell mellom de mest talentfulle sprinterne.

- Bruddet ble dannet tidlig, men Sveits jobbet hardt for ledertrøyen, og på slutten var også nederlenderne ivrige. Dermed ble de hentet inn to kilometer fra mål og det ble som forventet en spurt, forteller Martin Vestby, sjef for det norske laget i rittet.

Måtte gi tapt for Nederlands spurtkonger
Der viste Nederland hvilket fantastisk lag de har. Moreno Hofland (som neste år kjører for World Tour-laget til Rabobank) vant foran landsmann Danny Van Poppel. Wouter Wippert, som er stagiaire som Lotto-Belisol denne høsten, sørget for at nederlenderne tapetserte pallen.

For norsk del ble det en ny god dag. Selv om Filip Eidsheim ikke kunne kjempe mot de raske nederlenderne kjørte han inn til en meget respektabel åttendeplass.

- Guttene prøvde, men det var en litt vanskelig avslutning. Det gikk utfor før det kom en høyresving og så gikk spurten i en liten motbakke. Det var nok ikke noen ideell spurt for Filip, men en åttendeplass må vi si at er godkjent i en sånn avslutning.

Skal fortsette å være offensive
Nå venter det en siste flat etappe før rittet går inn i de stpre fjellene.

- Etappen onsdag er litt småkupert på slutten slik den var på mandag, så det er mulig at det kan bli en ny bruddag. Det kommer selvsagt også litt an på konstelasjonen i bruddet, hvilke lag som er med. Så jeg synes vi må fortsette å være offensive og komme oss med i brudd, sier Vestby.

Han legger til at Norges kanskje største sammenlagthåp, Fredrik Galta, måtte en liten tur i bakken med en drøy kilometer igjen til mål. Han får samme tid som hovedfeltet og skal ikke ha pådratt seg noen skader i uhellet.

Resultater:
1. Moreno Hofland (Nederland)
2. Danny Van Poppel (Nederland)
3. Wouter Wippert (Nederland)
4. Michael Koch (Tyskland)
5. Jan Sokol (Østerrike)
6. Nikias Arndt (Tyskland)
7. Andris Smirnov (Latvia)
8. Filip Eidsheim (Norge)
9. Andrea Fedi (Italia)
10. Enrico Bardin (Italia)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere