David Blanco venter fremdeles på at Mauro Gianetti skal lykkes med å trylle fram en ny hovedsponsor til Geox-TMC.

Ventetiden fyller han med et blodrødt angrep via et intervju med El Pedal del Frodo.

- Helt fra starten av har Geox-ledelsen vist svært lav profesjonalitet, det er ikke noe som har dukket opp den siste tiden. I kraft av noen store prestasjoner, har man klart å skjule sitt sanne ansikt, men det er et faktum at de bryr seg svært lite om at et haug mennesker nå er på vei ut på arbeidsmarkedet, sier Blanco til nettstedet.

- De ordner sikkert opp i rotet
Han er ikke den mest funklende stjernen i laget som huset Carlos Sastre, Denis Mensjov, David de la Fuente og Juan José Cobo denne sesongen.

35-åringen har derimot vunnet Portugal rundt fire ganger og håpet på å hente hjem trofeet for femte – og siste gang – denne sesongen.

Det ser mørkt ut, akkurat nå. Men den Bern-fødte spanjolen er ikke spesielt bekymret på egne vegne:

- For å være ærlig, er jeg ganske rolig. Det er ikke mye jeg får gjort med situasjonen og det hjelper ikke stort å prøve å overtale dem.

- Dessuten har jeg stor tro på at Mauro og (Joxean Fernández) Matxin ordner opp i dette rotet. Jeg er faktisk nesten sikker på at de klarer det, legger han til.

Ingen gentlemen
Blanco er likevel sterkt kritisk til hvordan prosessen har blitt gjennomført, og mener sykkelsporten har malt seg selv inn i et hjørne.

- De burde fortalt oss at vi kunne dra rett etter vueltaen, det hadde vært den riktige avgjørelsen. At de valgte ikke å gjøre dette, viser at det dreier seg om mennesker uten både skrupler og moral, mener Blanco.

Geox-rytteren er svært kritisk til måten idretten hans har utviklet seg de siste årene.

- Etter min mening var innføringen av ProTour-systemet det første steget mot sykkelsportens avgrunn. Deretter fortsatte man å grave sin egen grav med Operación Puerto. Men ikke dopingskandalen i seg selv, men hvordan man angrep problemet, avslutter Blanco.

Sykkelrytteren er også sterkt kritisk til behandlingen treningskamerat Ezequil Mosquera har fått etter at han testet positivt for HES (et stoff som kan benyttes til å maskere EPO-bruk) etter 2010-utgaven av vueltaen. Du kan lese mer om det ved å surfe videre på El Pedal del Frodos nettside!