*Nettavisen* Sport.

Eikrem med perlescoring da Molde knuste Stabæk

1-0: Her lurer Magnus Wolff Eikrem både med- og motspillere når han setter inn 1-0 mot Stabæk.

1-0: Her lurer Magnus Wolff Eikrem både med- og motspillere når han setter inn 1-0 mot Stabæk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Molde-kapteinen fortsetter å herje i Eliteserien.

28.06.20 21:19

MOLDE - STABÆK 4-1:

Midtbanespilleren har så langt vært strålende for den regjerende ligamesteren i Eliteserien, og etter fire serierunder står han med to mål og to målgivende pasninger.

Etter 20 minutter søndag var han igjen i begivenhetenes sentrum da han fikk ballen ute til venstre utenfor Stabæk-boksen.

Mens både med- og motspillere ventet på en innsvinger fra Eikrem, skjøt han på lekkert vis ballen i nærmeste hjørne bak en både forfjamset og utspilt Marcus Sandberg i Stabæk-målet.

- Nå er Eikrem alt for god. Ser ting de andre spillerne ikke klarer å se på reprisene, skrev Eurosport-ekspert Joacim Jonsson etter åpningsmålet til Eikrem.

Selv var hovedpersonen kryptisk da han i pausen fikk spørsmål om avslutningen egentlig var et innlegg, eller om det var et planlagt skudd.

- Det er opp til dere å bestemme. Dere får tenke ut den selv, sa han med et smil på vei inn i garderoben, mens hovedtrener Erling Moe etter kampen fortalte at Eikrem virkelig er i praktslag for tiden.

- Han er oppe og «peaker», noe han gjorde store deler av fjoråret også. Nå er han igjen fantastisk, sa Moe til Eurosport etter kampen.

Til slutt ble hans Molde både ett og to numre for store for Stabæk, og i sluttminuttene fikk også Ola Brynhildsen et gjensyn med sin tidligere klubb etter bråket da han flyttet til Molde før sesongen.

- Det var spesielt, det. Jeg skulle selvfølgelig hatt flere minutter, men de utpå gjør en veldig bra jobb, så jeg er fornøyd med laginnsatsen i dag, sier Brynhildsen til Eurosport.

Han fikk en real takk for sist-takling fra sin kamerat og tidligere medspiller Andreas Hanche-Olsen, som feide Brynhildsen over ende i sluttminuttene.

- Han var litt treg, så da måtte han vel ta beina mine istedenfor, sier Molde-spilleren med et smil.

Les også: Eliteserie-profil med klar tale om RBKs trenerjakt: –⁠ Det frustrerer meg

Styrte showet

Molde-laget hadde full pott før møtet med bæringene søndag, og Erling Moes mannskap tok tidlig styring på Aker Stadion.

Etter 39 minutter var ballen i mål igjen da Leke James var frampå med hodet. Scoringen ble imidlertid annullert etter at Martin Bjørnbak var i offside da han headet på tvers i feltet til sin nigerianske lagkamerat.

Vertene kunne ledet med flere mål da laget fikk corner på overtid i den første omgangen, men istedet smalt det i andre enden.

Stabæk kontret lynraskt, og til slutt endte ballen til Hugo Vetlesen inne i Molde-feltet. Han dundret til med venstrefoten fra skrått hold, og ballen smalt i stolpen til Andreas Linde og hjemmelaget slapp med skrekken.

- Vi burde avgjort dette for lenge siden, så det er dårlig av oss. Men jeg synes vi spiller jævlig bra, sa Eikrem til Eurosport i pausen.

Les også: Blir beskyldt av RBK for å bløffe. Nå slår Molde tilbake

Klikk på bildet for å forstørre. SCORET: Både Eikrem og Leke James tegnet seg på scoringslisten mot Stabæk.

SCORET: Både Eikrem og Leke James (til venstre) tegnet seg på scoringslisten mot Stabæk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

To raske mål

Og det kan virke som kapteinen hadde brakt det samme budskapet inn i garderoben til sine lagkamerater, for Molde føk ut av startblokkene etter hvilen.

Eikrem fikk etter hvert ballen etter 54 minutter, og med to lekre skuddfinter kom han seg fri, men avslutningsforsøket ble reddet av Sandberg.

Den svenske Stabæk-keeperen reddet også returen fra Etzaz Hussain, men til slutt dukket Erling Knudtzon opp.

Kantspilleren, som entret banen etter 53 minutter og 52 sekunder, brukte kun 30 sekunder på banen før han satte inn 2-0 da han fikk ballen servert ute til venstre.

Kun to minutter senere var ledelsen økt ytterligere da et strøkent innlegg fra John Kitolano fant vei mellom Stabæks forsvarsrekke og keeper.

Leke James kom stormende, og utviste stor fleksibilitet i hoften da han kom over ballen og bredsidet innlegget inn i mål til 3-0.

Hugo Vetlesen skapte imidlertid spenning i kampen da han reduserte kun minutter senere etter en svak inngripen av Linde, men Stabæk maktet aldri å få det andre målet som ville gitt full fyr i kampen.

Det var knyttet spenning til om Ola Brynhildsen fikk sjansen til å spille mot sin tidligere klubb etter bråket som oppsto da han forlot Stabæk før sesongen, og 21-åringen entret banen etter 81 minutter.

Han fikk muligheten til å score mot sine tidligere lagkamerater da han kom til skudd på overtid, men Sandberg nektet ham den gleden med en god redning.

Stabæk-keeperen kunne imidlertid lite gjøre da Ohi Omoijuanfo satte inn 4-1 på straffe dypt inne i overtiden etter at en Stabæk-spiller hadde handset i eget felt.

Resultatet betyr at det kun er målforskjell som skiller Molde og serieleder Bodø/Glimt, mens Stabæk ligger på åttendeplass med fem poeng etter fire runder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.