RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eilifsen må vente

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Norge sender 13 herreløpere til Kuusamo. Kometen Morten Eilifsen er ikke blant dem. Se uttaket.

Den største overraskelsen i uttaket som ble offentliggjort mandag, er kanskje at Tord Asle Gjerdalen er tatt ut til å gå 15 km klassisk – på bekostning av løpere som Morten Eilifsen, John Kristian Dahl og Roger Aa Djupvik.

Nær rød gruppe
Sportssjef Åge Skinstad argumenterer slik:

- Tord viste bra form i helga, og er nær ved å gå seg inn i rød gruppe på distanserenn. Klarer han å gå seg inn der, vil Norges kvote øke. Det betyr selvfølgelig mye.

Samtidig bekrefter han at Morten Eilifsen – som fikk sitt gjennombrudd under den nasjonale åpningen på Beitostølen forrige helg, og som imponerte igjen i helgen – er tatt ut til verdenscupen i Rybinsk, der favorittdisiplinen skøyting står på programmet.

Ingen Gløersen
John Kristian Dahl er tatt ut til å gå den klassiske sprinten, men får altså ikke gå 15-kilometeren – til tross for en god stafettetappe i verdenscupen søndag.

Roger Aa Djupvik har vært sjuk, og må ta turen om norgescupen for å få gå verdenscup. Med god hjemlig innsats kan han bli med på laget til Davos.

Sprintuttaket inneholdt ingen store overraskelser. Til tross for at Norge får stille med ti herreløpere, og at Petter Northug var uaktuell, ble det ikke plass til Simen Østensen og Anders Gløersen. Sistnevnte ble nummer to i den klassiske sprinten på Beitostølen forrige helg.

Venter med Rybinsk
- Det er en lang diagonalbakke på sprinten i Kuusamo, og den favoriserer ikke Gløersen. Derfor er han ikke med, forklarer Skinstad.

Etter planen skulle Norges Skiforbund mandag også presentere laget til verdenscupen i Rybinsk. Selv om påmeldingen er gjort, har forbundet Åge Skinstad valgt å utsette offentliggjøringen av uttaket, i påvente av visumbehandlingen. Det er imidlertid klart at Petter Northug går hvis han blir frisk, Morten Eilifsen får sjansen, og i tillegg tyder mye på at Geir Ludvig Aasen-Ouren får vise seg frem.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere