*Nettavisen* Sport.

Einarsson klar for Brann

Først sa Brann nei til Gylfi Einarsson, nå er islendingen klar for klubben.

25.01.08 15:13

(iBergen.no) For en liten stund tilbake ble Brann-trener Mons Ivar Mjelde ringt opp av midtbanespiller Gylfi Einarssons agent Jim Solbakken. Han tilbød Brann islendingen, men på det tidspunktet var det ikke aktuelt. Nå er han nær ved å signere for nettopp Brann.

- Jeg ble oppringt av agenten hans for en god stund siden, men da ble det ikke prioritert. Vi ville først og fremst ha en spiss. Siden har situasjonen forandret seg og vi forhørte oss med (Eirik) Bakke som kjenner ham fra før, sier Mjelde til iBergen.no.

Skader
Midtbanespillerne Tijan Jaiteh og Hassan El Fakiri er begge ute med skader og det er usikkert når de er klare igjen. Torsdag kom Einarsson til Bergen for å bli bedre kjent med klubben og han var også med på treningsøktene laget gjennomførte. Fredag var han også med og trente med laget.

Nå er han klar for Brann. Lørdag reiser Brann til La Manga, mens Einarsson etter planen kommer på mandag.

Hva synes du om Branns nysignering? Si hva du mener i kommentarfeltet nederst!

Everton-aktuell
- Einarsson er en spiller som løper mye og tilfører oss en ny dimensjon ved at han er en annen type enn de midtbanespillerne vi har fra før. Alle de tre andre kan settes i en ankerrolle, mens Gylfi er en spiller som passer best offensivt. Han er god offensivt og sterk i luften. Han er bra å ha i boksen, skryter Mjelde.

- Kan han være aktuell fra start mot Everton (i UEFA-cupen 13. februar)?

- Han er i god form, men det er ennå et stykke igjen til den kampen. Ting kan skje så vi må se an hvordan det går. Han er uansett en spiller vi kan sette innpå eller vi kan ha i bakhånd avhengig av kamputviklingen, sier Mjelde til iBergen.no.

Tøft om plassene
Mjelde sier også at det blir mer aktuelt å tenke på Einarsson som en spiller for startelleveren frem mot seriestart.

Einarsson sier følgende om å spille for Brann.

- Det blir ikke enkelt å spille seg inn på dette laget, spesielt midtbanen virker sterkt, men jeg håper jeg kan tilføre Brann kvaliteter de ikke har for mange av allerede. Jeg tror jeg har noen andre styrker enn de andre som er her, sier Einarsson til iBergen.no.

Han forteller også om at han gleder seg til å spille kamper på et fullsatt Brann Stadion.

- Spesiell klubb
- Brann er en spesiell klubb og det er en spesiell ramme rundt den. Jeg har hørt at det alltid er mange på tribunen og at folk er flinke til å støtte opp om klubben, det er jo alltid gøy, sier Einarsson.

Ettersom spilleren er klubbløs betaler ikke Brann noen overgangssum for Einarsson. Midtbanespilleren har signert en treårskontrakt med Brann.

- Dette er en gledens dag, sier sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen til Brann sine hjemmesider.

Da han var aktuell for Aalesund diskuterte man en avtale på 1 million kroner i året og sign on fee på i overkant av 4 millioner kroner. Det er usikkert hvilken lønnsavtale han har i Brann.

Brann signerte for kort tid siden spissen Njogu Demba-Nyrén, for en totalpakke på 9,5 millioner kroner, og Einarsson er klubbens andre forsterkning foran denne sesongen. Den nye midtbanespilleren er Branns fjerde islending i troppen. Fra før har de Kristjan Örn Sigurdsson, Armann Björnsson og Olafur Bjarnason.

Hva synes du om Branns nysignering? Si hva du mener i kommentarfeltet under!

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.