Gå til sidens hovedinnhold

Einemo legger opp

Nå vil han prioritere familielivet.

John Olav Einemo har den siste tiden vært i tenkeboksen og vurdert om han ønsker å fortsatte karrieren som profesjonell MMA-fighter.

Etter sitt andre tap av to mulige i UFC (verdens største MMA-organisasjon), ble 36-åringen frigitt av organisasjonen.

- Vanskelig å satse
Da Nettavisen møtte John Olav Einemo på Grønland for en drøy uke siden, var han fremdeles i tenkeboksen, men hellet i retning av å gi seg.

- Jeg synes ikke det er ålreit å reise hele tiden og være borte. Det blir vanskelig å satse og trene i Norge egentlig. Jeg har folk å trene med, men man trenger litt mer bredde og ikke minst en trener. Det har jeg ikke i Norge, sa Einemo.

Nå har han tatt den endelige avgjørelsen.

- Jeg har vært usikker ganske lenge, men slik det ser ut nå så gir jeg meg. Det er ikke så lett å kombinere det å være profesjonell fighter i utlandet med familieliv her hjemme i Norge, sier Einemo til VG.

Submission-legende
Nordmannen har fått beskjed av UFC om at døra fremdeles står på gløtt, men at han først må vinne kamper i andre organisasjoner. Einemo ser nå likevel ut til å sette strek for karrieren som fighter.

Han er en av få europeere som har vunnet Abu Dhabi Combat Clubs submission wrestlingturnering da han i 2003 beseiret Alexandre Ferreira i finalen.

Einemo startet sin MMA-karriere med å gå kamper i FinnFight og Shooto og vant sine fem første kamper.

Det første tapet fikk han mot brasilianske Fabricio Werdum i japanske Pride i 2006.

Gjorde comeback
Etter en pause fra fighting på fem år, gjorde Einemo comeback i UFC mot Dave Herman. Nordmannen tapte på teknisk knockout i andre runde, men fikk med seg 70.000 dollar for fight of the night.

I den siste kampen ble det tap på poeng mot amerikaneren Mike Russow. Einemo var skadet i oppkjøringen til kampen og fikk ikke vist sitt fulle potensial.

John Olav Einemo har utvilsomt vært Nordens beste tungvekter de siste årene og har utmerket seg med sine fremragende tekniske ferdigheter på bakken. De siste årene utviklet seg også til å bli en god striker.

36-åringen setter strek over MMA-karrieren etter seks seire og tre tap på sine ni kamper.

HTML EMBED
Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken