*Nettavisen* Sport.

Einemo starter norsk liga

Foto: Tommas Tingbjør

- Det har vært mangel på konkurranse, mener den tidligere verdensmesteren.

11.10.12 14:33

John Olav Einemo la opp som MMA-fighter tidligere i år, men har slett ikke ligget på latsiden de siste månedene av den grunn.

Lørenskog-mannen starter nå en norsk grappling-liga, og skal holde stevner rundt omkring i Norge de kommende årene.

Samarbeid med Sverige
Første stevne går av stabelen allerede om en måned, og Einemo gleder seg til å sette i gang med sitt nye prosjekt.

- Vi kjører i gang med første konkurranse på Lørenskog 10. november og så fortsetter vi med stevner i Stavanger og forhåpentligvis Trondheim og Oslo senere i år, sier Einemo til Nettavisen.

Vinnerne av de forskjellige vektklassene og nivåene vil kanskje også få muligheten til å konkurrere mot utenlandsk motstand.

- Vi samarbeider med det svenske forbundet og håper at vi kan få til en turnering, der de som vinner her møter vinnerne i Sverige, sier Einemo, som håper å få til seks stevner neste år.

Les mer om Norwegian Grappling League her

Stor interesse
I Norwegian Grappling League har Einemo valgt å ga bort fra den vanlige inndelingen i to nivåer og har i stedet delt nivåene inn i tre.

- Vi er nødt til å få folk til å begynne å konkurrere. De som har trent grappling i mer enn to år skal ikke være på nybegynnernivået. Tidligere har folk som har drevet med dette i fem år konkurrert på laveste nivå. Det skal ikke være avskrekkende for folk å bli med på sitt første stevne.

36-åringen var spent på hvor stor interessen ville være for ligaen, men hadde ingen grunn til å bekymre seg.

- Det har vært veldig bra interesse. Over all forventning egentlig. Nå får vi bare håpe at de som har sagt at dem skal komme, faktisk kommer, sier Einemo.

Verdensmester
Einemo har selv noen bemerkelsesverdige meritter innen grappling, men kommer ikke til å delta i sin egen turnering.

I 2003 ble han den første i verden som slo Jiu-jitsu-legenden Roger Gracie i den svært prestisjetunge Abu Dhabi Combat Club (ADCC).

Dette året gikk han helt til topps etter å ha beseiret Alexandre Ferreira i finalen.

Under ser du hvordan en kamp fungerer i praksis. Her vinner Einemo mot Dan Simmler med en armbar i en turnering i Thailand i 2011:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.