RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eirik Høitomt misser ikke

(Hesteguiden.com)
Sist oppdatert:
Tyri Best jager sin tredje seier i Høitomt-regi torsdag. Sjekk våre Bjerke-tips.

Lunsjtrav på Bjerke denne torsdagen og spillerne skal blant annet bryne seg på en amatørmatch mellom kusker fra Bjerke, Åby travbane i Gøteborg og Charlottenlund i København i de to første V5-avdelingene.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Vi finner vår banker i V5-4 der kapasitetshesten 5 Tyri Best jakter sin tredje seier i regi Eirik Høitomt i det fjerde forsøket. Innfridde helenkelt som Sportspills strålende banker i debuten for Eirik Høitomt på Drammen for en måned siden. Fulgte opp med en overbevisende seier på Klosterskogen halvannen uke etterpå, mens han sist gjorde et klart godkjent løp til tredjeplass, etter å ha måttet vandre utenpå gode Bings Smokken. Det svekker ikke mulighetene at landschampion Høitomt er tilbake i superform, tre seire ble det på Bjerke onsdag etter glitrende styringer av rogalendingen.

Torsdagens forutsetninger er utmerket og fra et flott femtespor bak bilen, ligger det meste an til tidlig tetkjenning. Den posisjonen trives Tyri Best fortreffelig i og da skal vinnersjansen være solid. 2 Rigeljerven peker seg ut som hovedutfordrer, vi har jaktet hesten flere ganger i det siste, men vinnerskallen er ikke veldig fremtredende om dagen. Vi tror på tet fra start til mål for Tyri Best i V5-4.

V5-1 - Varmblodshester. Amatørmatch 2100 meter autostart
Ingen lettløst affære den første avdelingen, der det er langt mellom formhestene. Sportrekningen har 3 Glorious May vunnet og formen er bra på svensken. Kjell Arne Stensvik kjører ikke mange løp og er heller ikke den kjappeste i sulkyen. Han kjører stort sett bare sin egen Holter Prinsen til daglig og vant sitt foreløpig siste løp som kusk bak nettopp Holter Prinsen så langt tilbake som 23. november 2004. Fra tredjespor kan Stensvik kjøre rett fram her og Glorious May settes først.

2 Gittan Pride er en annen svenske som starter hyppig i Norge. Formen later endelig til å være på rett vei igjen, og dette er et billig løp og hoppa må tilmåles solide vinnersjanser sammen med Leif Stenson. 9 Rubin Princess fikk maks som tredje fra lederrryg på Biri sist. Kan smyge fint med herfra. 10 No Mercy Simoni tetvant et svært billig lunsjløp på Bjerke for fjorten dager siden. Kan muligens gjenta. 11 Patriot Me er variabel, men pleier å ha en fin polett til slutt dersom han får gode rygger. 1 Taipan Bulwark gjør sin andre start i regi Gunnar Eggen, og har vesentlig bedre betingelser nå.
Rangering V5-1: A: 3 B: 2-9-10-11 C: 1-12-8-4-5-7 D: 6

Annonse: Lerum/Grøstad med fem førstevalg i V75 på Bergen travpark lørdag og kr 97 025 innspilt

V5-2 - Varmblodshester. Amatørmatch 2100 meter autostart
Flott oppgave for 2 Showmethecigar dette, som gjorde et klart godkjent løp til fjerde i et svært tøft V75-løp sist. Nå er det ned mange klasser og vallaken har vist at han mer enn duger i slike omgivelser. Kommer til å få en fin posisjon underveis, og kan være et bankeralternativ dersom kusken disponerer fornuftig underveis. Teten tror vi det blir verre å få, da Showmethecigar ikke henter en lengde på 1 Astral Projection fra start. Kolnes-traveren spant til tet sist fra sjettespor, valgte deretter å slippe teten, men hadde skuffende lite å by mot mål. Løp i kroppen kan ha gjort godt og femåringen er et uromoment her, både ned startsiden og i seierskampen. Må uansett være forbedret fra sist.

10 Athena Rod holder sin flotte form, måtte selv dra opp i tredjespor sist. Det ble vel tøft. Får hoppa drahjelp i sisterunden, har hun vist at hun spurter fort. 11 Nuclear Winter bekreftet form sist og 12 Brooklyn Bounce ser også ut til å være i fremgang. 7 Celina De Mill var skuffende svak sist, det samme gjaldt for 5 Face The Fist. Begge gjorde gode løp nest sist, og skal kanskje ikke glemmes helt. 9 Sense Of Beauty ble tøft kjørt i dødens sist, og stivnet voldsomt mot mål. Her blir det ryggløp (er strøket).
Rangering V5-2: A: 2 B: 1-10-11 C: 12-7-5-9-4-3-8-6

V5-3 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Kun ti kaldblodshester på farten i den tredje avdelingen, men det er bra klasse på flere av deltagerne her. 2 Tordin setter vi først. To bra løp på rappen nå og avsluttet flott i seiersløpet sist. Han er litt på og av denne fireåringen, men var forbedret sist i forhold til nest sist og er under flott utvikling.

1 Hvindjerven er en fin traver i Pewr M. Hvattums varetekt. Gjorde to fine seiersløp på forsommeren, men rotet seg vekk på galopp i de tre påfølgende startene. Fra et flott innerspor bak bilen, blir det garantert et fint løp underveis, men galopprisikoen er stor. 7 Heidi Frøya gjorde et nytt flott løp på Biri fredag og tapte kun for meget kapable Engas Kvikk. Torsdag setter Høitomt seg opp og motstanden ser enklere ut enn den gjorde på Biri fredag. 10 Lustra Eldar er en fin fireåring fra Cato Antonsens stall. Forsvant direkte med galopp i et V75-løp på Biri sist, men har gjort flotte løp før det.

5 Valle Arn har vært på verksted, og er naturligvis god nok om han skulle finne på å trave feilfritt. Det er ikke veldig ofte Valle Arn har gjort det. 3 Høymyr Gutten og 4 Høy Eng er begge i fremgang og kan være garderingsaktuelle.
Rangering V5-3: A: 2 B: 1-7-10 C: 5-3-4-8-6-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 1609 meter autostart
6 Mr. Renati B.R. kunne ikke stå imot en knallgod Marcan Photo tredje sist på Jarlsberg, men holdt stilen helt inn i mål som god toer. Tilbake som en overlegen vinner på Bjerke to uker senere fra tet. Sist skuffet hesten litt på Biri. Fra sjettespor her kan det bli tidlig tetkjenning, ikke minst siden det er kommet to strykninger innenfor og da er det en meget flott mulighet for fireåringen.

10 Poppy Hills travet endelig feilfritt på Sørlandet sist og da ble det seier. Likevel synes vi ikke hesten imponerte noe spesielt, selv om han vant sikkert. Han ble utfordret oppunder mål og burde vunnet enklere etter vår oppfatning.

7 Ante vant et meget svakt lunsjløp for fjorten dager siden. Her er startsporet dårlig og motstanden klart bedre enn i seiersløpet. 5 Super Tom vant veldig lett fra tet i Drammen sist, ikke helt umulig med gjentagelse her. 11 Olivia Fair varslet endelig fremgang igjen sist, etter noen løp på det jevne og kan være en luring her. Startsporet har også blitt mye gunstigere nå etter at to hester er strøket i dette løpet og kun ti gjenstår.
Rangering V5-5: A: 2 B: 6-10 C: 7-5-11-9-1-8-4 D: 12-3

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere