*Nettavisen* Sport.

Eirik Høitomt tilbake i løpsbanen

Foto: Hesteguiden.com

Etter det stygge uhellet på Bjerke er Norges kuskechampion klar for nye seire.

05.10.10 09:34

Mandag var Eirik Høitomt tilbake i sulkyen for første gang siden den ulykksalige ulykken på Bjerke for to uker siden. Og Høitomt vant på direkten med Tranmælsgutt. En kjøresugen Høitomt sitter på flere fine vinnersjanser under lunsjtravet på Drammen tirsdag.

Klikk her for å se våre V5-forslag

Men vi bankerspiller en annen toppkusk i form av Tom Erik Solberg. 5 Premance Simoni har imponert i tre strake seiersløp i Norge. Sist ble en så god hest som Nordea Lavec kontant avvist på Jarlsberg, da Premance Simoni ledet fra start til mål på Jarlsberg. Riktignok har også 6 Oddset Hæstak imponert på norsk jord for sin trener og kusk Eirik Høitomt, men med spor utvendig for nettopp Premance Simoni ble det avgjørende for vårt bankervalg denne tirsdagen. Vi tror Tom Erik Solberg sitter i tet ut av den første svingen og da er svært mye gjort på Drammen. At Solberg-traveren er markert på 41% av kupongene, mens Oddset Hæstak er markert på 51% av kupongene gjør jo vårt bankervalg enda mer spennende.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Den første avdelingen er en ordentlig spillenøtt. Ingen av de tolv startende hestene har vært på trippelen i noen av sine tre siste starter. Løpet er skrevet ut for hester med lite startpoeng og uviss form, og her er det bare å trekke i hatten. Vi setter 11 Staro Darling først. Fjerde sist og nest sist hadde hoppa spor tolv bak bilen på en sprint, tredje sist spor ni. Tredje sist gjorde Trond Anderssen-hoppa en flott avslutning via sporene i sisterunden og nest sist satt hoppa sist 500 meter fra mål, men gjorde en flott avslutning via drøye spor. I sin siste start ble det galopp. Fine betingelser i dag, og dersom Thor Borg får litt drahjelp underveis, må det dreie seg om en fin mulighet. 4 Mr. Frazer er den sannsynlige tethesten i løpet. Vallaken har ikke startet siden juni, og kommer nå ut i regi Per Teigen. Formen er som nevnt svært usikker, men sprint, trolig tet og Eirik Høitomt som makker er klare plussfaktorer i disse omgivelsene. 3 Big Buddy satt fast med krefter spart sist, men var svak nest sist. Spor tre bak bilen og god fra start, kan vinne dette. 10 Mikado D. var brukbar i fjor og i vinter, nå er det helt stingløst. Ny trener i form av Lars Magne Søvik, spilles litt på gamle meritter. 1 No Name de Hess blir trolig spillefavoritt, men spor en bak bilen blir trolig en felle. Galopperer i stort sett hvert eneste løp, og blir kun en gardering. 6 Beverage G.T var god som treåring, og sliter voldsomt med å finne tilbake til de taktene, og 2 Pine Victory kan en del. Skummelt løp dette.

Kjøp andelsbong til tirsdagens V4-kjøring på Romme (spillestopp kl 12.20)

4 Kongen blir lunsjens tyngste favoritt. Men vi synes fireåringen har vært ruglete i travet i sine to siste starter, og velger derfor å gardere. Nest sist ble Kongen berget av Eirik Høitomt gjenneom hele løpet, og sist ble det galopp fra start og en mektig opphenting. Men vi spekulerer altså da det er fine hester på farten i dette løpet. 10 Tord Viking kommer ut etter lang pause, da hesten sliter med allergi på sommeren. To starter og to seire på denne karen i 2010, og begge seirene i fin stil fra tet. Klart motbud. 8 Bravo Turbo var mektig som Sportspills banker nest sist på Momarken, sist kunne det virke som kusk Marit Nilssen hadde mistet klokka, og ekvipasjen dro altfor hardt unna i tet på en 2640 meter. Med bedre opplegg i ettermiddag, er Bravo Turbo tung til slutt. 9 Sivfrøkna fløy mellom galoppene for Solberg nest sist og både 3 Brandval Prins (god fra start), 6 Dolliel (knallform) og 7 Spang Knekten (slo Valle Vegar fra dødens sist) er garderingshester i et fint spilleløp.

Her kan du levere eksperttips fra Sportspill til lunsj-V5 på Drammen

I den fjerde avdelingen blir 2 Konge Blesen stor favoritt. Konge Blesen har kun gjort to sprintløp i sin karriere av totalt femten løp (vant debutløpet sitt som var sprint), og det var helt i starten av karrieren. På de tolv siste startene har ikke Konge Blesen vært ute på sprint, og selv om hesten er brukbar fra start, kan vi aldri tenke oss at sprint er en fordel på Drammen for hallingdølen (eies og trenes i Torpo). Formen er riktignok oppadgående, men vi setter 10 Engesve Odin først. Kommer ut etter lang pause for konstellasjonen Finn Holmen/Stall Guttene fra Bergen og denne vallaken er fantastisk speedig, og har vunnet sju av sitt livs ni starter. 8 Grans Trygve sjokkvant i V75 nest sist, og fulgte opp med en flott seier i et lunsjløp på Bjerke sist. Spor åtte er kjelkete, men det hadde Grans Trygve også sist på Bjerke. 3 Ringo kan være tethesten, vant derfra fjerde sist på Jarlsberg (holdt da unna for en så god hest som Havsalt). 1 Øylill og 5 Govilja er begge gode sprintere, og dersom våre forhåndfavoritter skulle tulle seg bort, er også de aktuelle fra fine startspor. 12 Slutt er i form, men tolvtespor på sprint mot denne gjengen, høres tøft ut. Vi spiller Engesve Odin singel i Dagens dobbel. Sjekk vårt DD-forslag her .

Annonse: Kr. 22 280 innspilt på Forus 2. okt. - GRØ byr på nye vinnere i dag!

En spillemessig flott V5-finale på Drammen i ettermiddag og det finnes mange vinnerkandidater. 10 Nala Waltz blir vår favoritt etter to imponerende seiersløp. Gjorde en mektig siste 700 meter ute i sporene i seiersløpet på Momarken nest sist, og vant helenkelt fra tet på Mysen sist. Solberg er god makker. 1 Rubin Princess debuterer i nye regi og på norsk jord. Står med en fin rad pog prøves muligens i tet av kusk HC Holm. 6 Winning Colors var svært god treer fra lederryggen i et V75-løp i Bergen nest sist og satt bom fast på Biri sist som toer. 9 Zantana Transs R. var strålende i fire seiersløp på våren og forsommeren, og viste endelig framgang igjen sist. 2 Campari Clipper vant nest sist på Drammen, men mot svært mye enklere motstand enn hoppa støter på i dag, 3 Valencia Newport gjorde et flott seiersløp sist på Jarlsberg, men klart tøffere i mot i dag. 4 Peacekeeper vant V65-løp i fjor og regnes på det. 7 Streamline Woman (har fin kapasitet, ny regi nå) og 12 Whitney As (god tredje- fjerde og femte sist) får også en plass på den største bongen.

Innleveringsfrister Drammen
V5 kl. 13.37 (løp 1-5)
DD kl. 14.12 (løp 4-5)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen på NRK2 fra kl 13.30 i ettermiddag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.