RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eirik imponerte OL-legende

Sist oppdatert:
Legenden Steven Redgrave gisper over padleresset Eirik Verås Larsens dristige OL-planer.

Roeren Redgrave vant OL-gull i fem leker på rad (1984-2000) og har full kontroll på flere vannsporter. Nå følger den britiske helten Eirik Verås Larsens forsøk på et hat trick i OL-padlingen.

- Jeg skal gjøre et forsøk på å komme til stadion fredag (to finaler). Bare å tore å ha en slik tanke i hodet sier mye om hva slags idrettsmann dette er. Jeg ser virkelig opp til Verås Larsen, sier Redgrave til NTB.

Vant enkelt
Nordmannen fikk en feiende start med enkle seirer både i K1 og K2 (sammen med Nils Olav Fjeldheim) 1000 meter mandag. Dermed er sørlendingen finaleklar allerede. Han må likevel trolig padle sju heat på seks dager for å ta en trippel.

- Det er utrolig gøy at en idrettsmann som Redgrave følger med på hva jeg gjør. Vi har hatt en viss kontakt gjennom et sponsorsamarbeid. Han rådet meg faktisk til bare å konsentrere meg om en øvelse, sier Verås Larsen.

Redgrave jobber for kortselskapet VISA og var blant annet i Oslo tidligere i år der en rekke av Nordens OL-håp var samlet.

Imponert
- Det fysiske er ikke det største problemet ved å satse på dette. Det er i hodet man får den største utfordringen. Og jeg har et virkelig viktig råd til Verås Larsen. Jeg har fortalt ham at dersom han vinner ett gull, må han holde fokuseringen på den neste konkurransen. En seier drar med seg mye.

- Han kan ikke ta seg råd til å glede seg over en seier før han har gjennomført sin siste konkurranse. Det er mange eksempler på folk som ikke klarer nummer to, og deres mann går for tre, sier Redgrave.

Verås Larsen kan bli historisk med tre OL-gull på litt over et døgn.

- Det må vel være en rekord, spør en ivrig Redgrave.

- Jeg merket tidlig at Verås Larsen har en voldsom sterk psyke. Det fikk jeg inntrykk av første gang vi snakket sammen. De fleste er fornøyd med ett gull, men for ham er ikke det nok. Det er litt av en ambisjon, sier Steven Redgrave.
(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere