Ejuke ut med skade da Vålerenga fikk med seg ett poeng mot Brann

SKADE: Chidera Ejuke måtte forlate banen med skade i oppgjøret mot Brann.

SKADE: Chidera Ejuke måtte forlate banen med skade i oppgjøret mot Brann. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

En tett og jevn batalje mellom de to rivalene endte uavgjort, mens Vålerenga-fansen venter spent på en oppdatering rundt Chidera Ejuke som måtte forlate banen med skade.

22.04.19 22:18

BRANN - VÅLERENGA 1-1:

Verken Brann eller Vålerenga maktet å ta med seg tre poeng da de to rivalene møttes mandag i en kamp som ikke inneholdt for mange store sjanser. Daouda Bamba fikk imidlertid en gyllen mulighet til å sende Brann-fansen til himmels på overtid, men spissens avslutning smalt over mål fra kloss hold.

Vålerenga tok dermed et sterkt bortepoeng i Bergen, men et skår i gleden for Ronny Deila og hans mannskap er at Chidera Ejuke måtte forlate banen med skade.

21-åringen har hatt en strålende start på sesongen, men ble liggende og vri seg i smerte i annenomgang etter å ha gått over ende i en duell, og måtte til slutt forlate banen.

Ronny Deila ble av Eurosport etter kampen spurt om hva han vet om skaden til Ejuke.

Han kunne meddele at han tror det kun dreier seg om krampe både på nigerianeren og Herolind Shala, som også måtte forlate banen i sluttminuttene.

For Brann ble det sesongens andre uavgjortresultat. Det tok målscorer Kristoffer Barmen forholdsvis tungt.

- Dette er tungt, det er det absolutt. Jeg føler igjen at vi fører kampen og spiller en god nok kamp til å vinne. Vi må nøye oss med ett poeng, og det er langt fra godt nok, sier han til Eurosport.

SKADD: Chidera Ejuke måtte forlate banen mot Brann etter en skade i leggen. Foto: Skjermdump/Eurosport

Barmen sendte Brann i føringen

Etter en noe tam start på kampen, satte Kristoffer Barmen virkelig fyr på hjemmepublikumet etter 22 minutter.

Vertene vridde spillet ut på Ruben Kristiansen på venstre, og backen svingte ballen inn foran mål. Han traff hodet til Barmen, som på vakkert vis headet ballen i det lengste hjørnet, utakbart for Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Scoringen fikk også fart på Brann-laget, og kun minutter senere var midtstopper Bismar Acosta centimetere unna å doble ledelsen.

Costaricaneren dukket opp etter et frispark fra Fredrik Haugen, og headingen smalt i tverrliggeren før den forsvant over målet til Larsen Kwarasey.

Vertskapet fra Bergen gikk mot ledelse til pause, men etter 38 minutter markerte Vålerengas høyreside seg offensivt.

Efraín Juárez fant Herolind Shala inne i feltet, som gjorde resten på egenhånd. Den tidligere Start-spilleren kom seg løs fra både én og to Brann-forsvarere, og fra skrått hold plasserte han ballen mellom beina på Brann-keeper Håkon Opdal.

1-0: Kristoffer Barmen (til høyre) sendte Brann i ledelsen mot Vålerenga. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Ejuke ut med skade

Det skulle gå langt mellom høydepunktene etter pause. Barmen fikk muligheten til å bli tomålsscorer etter en times spilt, men avslutningen fra kloss hold gikk utenfor målet til Vålerengas sisteskanse.

Gjestene fra Oslo slet med å skape det helt store i den andre omgangen, og etter 73 minutter holdt Klanen pusten da Chidera Ejuke ble liggende og vri seg på gressteppet.

Ejuke scoret et eventyrlig mål mot Tromsø sist serierunde da han gikk av både to og tre forsvarsspillere før han plasserte ballen i nettet. Mandag var han noe mer anonym, men viste likevel prov på hvor viktig han for Vålerenga-laget, og i annenomgang ble han liggende etter en duell med en Brann-spiller.

21-åringen måtte forlate banen, og ble sett med en bandasje rundt foten på Vålerenga-benken i sluttminuttene.

Det kan fort bety at Ronny Deila må klare seg uten sin juvel i tiden fremover.

- Han tråkker vel rett og slett feil, og setter knottene fast i bakken, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim etter skadesituasjonen.

Bård Finne erstattet Ejuke og kom inn mot sin tidligere klubb, men verken han eller noen av de andre Vålerenga-spillerne maktet å sette Opdal på noe særlig prøve i sluttminuttene.

Bamba fikk en gedigen mulighet etter å ha fått ballen fra Azar Karadas inne i feltet, men ivorianerens avslutning forsvant over mål.

Resultatet gjør at Brann ligger på niendeplass med fem poeng, mens Vålerenga ligger på sjetteplass med sju poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.