RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekkelt eller lekkert?

Sist oppdatert:
Vuvuzelaen – herlig sjarmerende, eller grunn god nok til å trykke på muteknappen? Ta avstemningen!

La gå den gir fin lungetrening, men hvor mange av de 64 VM-kampene orker du med konstant during på TV-skjermen hvor Øyvind Alsaker og Roar Stokke konstant overdøves?

Vuvuzelaen ble kjent i Norge for et drøyt år siden da Norge besøkte VM-arrangøren i Drillos andre kamp som ny landslagstrener. Den ble ikke kraftig kritisert av de norske landslagsspillerne den gangen, men i ettertid har det vært flere lag som har uttrykt sin bekymring over den voldsomme lyden fra det afrikanske blåseinstrumentet. Fifa vurderte sågar å forby det under VM, men droppet senere ideen.

Var det riktig avgjørelse? Under TV4 sending fra kampen Sør-Afrika-Mexico var larmen så høy at kommentatorparet Roar Stokke/Vidar Davidsen tidivs ikke kunne høre hva partneren sa, mens flere lesere truer på ulike forum med å bruke muteknappen på de neste 63 TV-kampene fra det sørlige Afrika.

Nettavisen-leser Ghamm skriver blant annet

... for en mega irriterende lyd!! Ikke noe jubelbrus eller OOH ved sjangser,bare den konstante duringa. Gikk rett på irritasjons-nerven min etter 3 minutter av kampen. Håper for guds skyld at dette bare er sånn på Sør-Afrikas kamper. Ellers vil jeg si at det faktisk er ødeleggende for opplevelsen av kampen for oss som sitter foran skjermen. Må slå av lyden på TV`n hvis det blir sånn i hver kamp og det er jo litt uheldig da...

Hva med deg, liker du vuvuzelaen? Ta avstemningen og debatten under.

Litt historikk om og hvordan vuvuzelaen høres ut ser (hører) du her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere