RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eks-finne gull for Norge

Foto: Jørgen Hyvang (Norges Skiforbund)
Sist oppdatert:
Akseli Kokkonen sørger for at flere nordmenn får hoppe i verdenscupen.

Norge kan stille med utvidet kvote i første del av hoppernes verdenscup. Det takket være nykommeren i det norske landslagsmiljøet, eks-finnen Akseli Kokkonen (25).

25-åringen endte på 2. plass sammenlagt i sommerens COC-cup (kontinentalcupen) på plast, som nylig ble avsluttet i Polen.

Comeback i v-cupen
Belønningen er en ekstra plass til Norge i verdenscupinnledningen på snø. Følgelig vil Norge stille med sju hoppere når vinterens verdenscup, tradisjonen tro, åpner i Kuusamo siste helga i november.

Dermed er det duket for et interessant comeback i verdenscupen for den talentfulle hopperen, drøyt fire år etter at han var med der sist – da for Finland.

I mellomtiden har han flyttet til Lillehammer, og i sommer ble endelig hans søknad om å bli norsk statsborger innvilget. I påvente av dette har han ikke fått konkurrere internasjonalt, men har til gjengjeld dominert stort i norgescupen de to siste vintrene.

Takket for tilliten
Da statsborgerskapet ble klart, fikk «Axu» umiddelbart plass på det norske rekrutteringslandslaget (COC-laget).

Han har kvittert med sterk innsats i sommerens COC-cup, der han endte blant de ti beste i ti av de 11 rennene, hvorav én gang på pallen. Dessuten har han en femteplass blant verdenscuphopperne i sommer-GP.

Ikke rart den norske hoppledelsen venter med stor spenning på hva nykommeren kan utrette på snø kommende sesong, der OL i Vancouver blir det desiderte høydepunktet.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere