*Nettavisen* Sport.

Eks-finne gull for Norge

Foto: Jørgen Hyvang (Norges Skiforbund)

Akseli Kokkonen sørger for at flere nordmenn får hoppe i verdenscupen.

23.09.09 08:20

Norge kan stille med utvidet kvote i første del av hoppernes verdenscup. Det takket være nykommeren i det norske landslagsmiljøet, eks-finnen Akseli Kokkonen (25).

25-åringen endte på 2. plass sammenlagt i sommerens COC-cup (kontinentalcupen) på plast, som nylig ble avsluttet i Polen.

Comeback i v-cupen
Belønningen er en ekstra plass til Norge i verdenscupinnledningen på snø. Følgelig vil Norge stille med sju hoppere når vinterens verdenscup, tradisjonen tro, åpner i Kuusamo siste helga i november.

Dermed er det duket for et interessant comeback i verdenscupen for den talentfulle hopperen, drøyt fire år etter at han var med der sist – da for Finland.

I mellomtiden har han flyttet til Lillehammer, og i sommer ble endelig hans søknad om å bli norsk statsborger innvilget. I påvente av dette har han ikke fått konkurrere internasjonalt, men har til gjengjeld dominert stort i norgescupen de to siste vintrene.

Takket for tilliten
Da statsborgerskapet ble klart, fikk «Axu» umiddelbart plass på det norske rekrutteringslandslaget (COC-laget).

Han har kvittert med sterk innsats i sommerens COC-cup, der han endte blant de ti beste i ti av de 11 rennene, hvorav én gang på pallen. Dessuten har han en femteplass blant verdenscuphopperne i sommer-GP.

Ikke rart den norske hoppledelsen venter med stor spenning på hva nykommeren kan utrette på snø kommende sesong, der OL i Vancouver blir det desiderte høydepunktet.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.