RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eks hockey-spiller doptatt

Foto: Scanpix
Den tidligere landslagsspilleren i ishockey Svenn Erik Bjørnstad er utestengt i to år etter han testet positivt på kokain.

I en pressemelding fra Anti-Doping Norge opplyses det at Bjørnstad ble tatt i en dopingkontroll i forbindelse med NM-finalen i innebandy for bedriftslag den 6. mars i år.

Under turneringen spilte han for Tollernes bedriftslag, men ifølge Anti-Doping Norge er han ikke ansatt i Tollvesenet, men en kamerat av en av de faste spillerne som er ansatt i Tollvesenet.

Syv landskamper
34-åringen spilte i sin aktive karriere for blant annet Vålerenga, Frisk/Asker og Stjernen. Han endte med syv landskamper i Norge.

Domsutvalget i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité har avsagt følgende dom etter at Bjørnstad ble tatt for kokain-bruk:

" Svenn Erik Bjørnstad dømmes for overtredelse av NIF’s lov § 12-2 (1) bokstav a) og b), jf. § 12-4, til tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening samt fra retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv innenfor Norges Idrettsforbund i 2 år fra 04.05.2005."

Også Thorbjørn Kristiansen som spilte for Stuegrisene Bedriftsidrettslag ble utestengt i to år etter å ha avlagt positiv prøve på anabole steroider

Det var første gang gang Antidoping Norge gjennomførte kontroll i mosjons- og bedriftsidretten, som altså resulterte i at to idrettsutøvere ble utestengt i to år.

Bandy-spiller utestengt
Anti Doping Norge opplyser samtidig om at innebandy-spilleren Øystein Kristoffersen (21) i Sarpsborg Sportsklubb er utestengt i to år for å ha testet positivt for anabole steroider.

Han ble tatt den 3. mars 2005, da Anti-Doping Norge foretok en treningskontroll i Skjeberghallen av utøvere fra Sarpsborg Sportsklubb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere