RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(SCANPIX)

Eks-verdensmester trafikkdrept

Sist oppdatert:
Tidligere verdensmester Diego Corrales omkom i en trafikkulykke mandag kveld.

Bokseverdenen er i dyp sorg etter at en av dens mest respekterte og meritterte utøvere omkom i motorsykkelulykke i Las Vegas sent mandag kveld norsk tid. Diego «Chico» Corrales ble bare 29 år gammel.

Høy hastighet
Det er fremdeles uklart hva som nøyaktig var årsaken til tragedien som tok proffbokserens liv, men tegn på ulykkestedet tyder på at Corrales hadde høy fart da motorsykkelen han kjørte kolliderte i bakenden på en bil sør-vest i Las Vegas. Corrales ble i følge vitner kastet mange meter gjennom luften da kollisjonen inntraff. 29-åringen ble erklært død på stedet.

Promotor Gary Shaw hadde et tett samarbeid med Corrales de siste årene:

- Jeg er stolt over å ha kjent Digeo Corrales. Jeg er stolt over å ha vært promotor for en av sportens mest spennende og respekterte utøvere, uttalte den gråtkvalte promotoren til avisen USA Today da nyheten om tragedien ble kjent.

Reddet av boksing
Diego Corrales vokste opp i et slumområde i byen Sacramento, California i USA. I ung alder ble han rekruttert til en av byens gjenger, men valgte å ta farvel med bandelivet da han som 13-åring var nær ved å bli drept av medlemmer fra en rivaliserende gjeng i et såkalt «drive-by shooting». Bestekameraten overlevde ikke angrepet, men i stedet for å sverge hevn gjorde hendelsen at Corrales heller valgte å oppsøke spenning andre steder. Boksing ble veien ut av både fattigdommen og gjenglivet:

- Boksing reddet meg. Etter at jeg begynte å bokse tilbragte jeg all min tid på gymmet i stedet for på gata. Jeg hadde vært død i dag hvis ikke for boksing. Alle vennene mine som ikke kom seg vekk fra ghettoen er døde nå, forklarte Corrales i 2005.

Corrales' fokus på sporten betalte seg i form av resultater. Han hadde seiret i 105 av sine 117 amatørkamper og vunnet medaljer i en rekke turneringer da han gjorde sin profesjonelle debut i 1996. Tre år senere vant han sin første store profftittel.

Publikumsfavoritt
Corrales vil huskes som en av boksesportens beste utøvere uansett vektklasse i løpet av de siste åtte årene. I tillegg til å ha vært lineær verdensmester i lettvekt og IBF-mester i super-fjærvekt, har Corrales også sikret sin plass i boksehistorien som en vår tids mest publikumsvennlige kampmaskiner. Eks-mesteren var involvert i en rekke spennende oppgjør mot flere av sportens beste navn, deriblant det dramatiske oppgjøret en mot meksikanske Jose Luis Castillo i for to år siden. Ring Magazine utropte thrilleren til en umiddelbar klassiker og kåret oppgjøret til årets beste kamp i 2005.

Corrales bokset sin siste proffkamp mot ghaneseren Joshua Clottey i april. Eks-mesteren gjorde da sin debut i weltervektklassen, men tapte en poengavgjørelse til afrikaneren. Han var ventet å innta ringen igjen ved slutten av året.

Corrales' endelige kampliste for karrieren lyder 40-5, hvorav 33 seire kom på knockout. Den tidligere verdensmesteren etterlater seg kone og en datter. Paret ventet deres andre barn til høsten.

Corrales etterlater seg også to barn fra et tidligere forhold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere