*Nettavisen* Sport.

Eksdoper styrker Cavs vinnersjanser

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Britisk OL-deltaker synes avgjørelsen er trist.

Mandag overprøvde CAS (den internasjonale voldgiftsretten) den britiske OL-komiteens livsvarige utestengelse av dopingtatte utøvere i olympiader.

Det betyr blant annet at friidrettsutøveren Dwain Chambers og proffsyklisten David Millar, igjen er aktuelle for å konkurrere i lekene på hjemmebane.

- Dette er en seier uten innhold for det internasjonale antidopingbyrået (WADA), uttaler Colin Monynihan i det britiske olympiske komité (BOA).

- Vi lever i vanskelige tider når WADA bruker tid og penger på å redusere makta til nasjoner som ønsker å ta en standpunkt mot doping i idretten. Det gjelder blant andre oss, New Zealand og Canada, påpeker han.

Uenighet på det britiske laget
Også de britiske syklistene er uenige i avgjørelsen. Mark Cavendish har for eksempel uttrykt sterkt ønske om å få Millar som hjelper i slutten av juli, mens Bradley Wiggins ikke har virket like begeistret.

- Jeg hadde digget å ha David på startstreken sammen med meg i London. Han er en god venn av meg, en fin fyr og en viktig brikke av laget vårt under VM i København, har Cavendish uttalt.

Les også: - Vi trenger Millar for å skape historie

Walisiske Geraint Thomas er et av britenes største håp innenfor banesyklingen.

Han støtter den britiske komiteen i standpunktet voldgiftsretten når har satt til side.

- Jeg mener forbudet var en bra greie. Jeg synes derfor det er trist at den muligheten nå er borte, sier Thomas ifølge cyclingnews.com.

Tar sterkt avstand fra doping
Han presiserer at han ikke har problemer med David Millar. Temporytteren ble tatt for doping som Cofidis-rytter i 2004 og fikk en toårig utestengelse med tilbakevirkende kraft.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Fabrice Coffrini

Han valgte å tilstå, samarbeide med antidopingmyndighetene og har siden vært en forkjemper for en «ren sykkelsport».

BOA ville likevel ikke slippe ham igjennom til OL, på grunn av rullebladet hans. Millar var også en viktig brikke da Mark Cavendish ble verdensmester i Danmark i fjor.

- Dette kommer til å forbedre det britiske lagets vinnersjanser. Samtidig hadde jeg ønsket å beholde ordning med en livsvarig utestengelse.

- Jeg har ingenting personlig mot David. Jeg kjørte samme med ham under VM og gjennom hele sesongen. Han gjør mye bra for sporten, men jeg synes likevel at regelen var viktig for Storbritannia. Det var et kraftig standpunkt mot doping, fastholder han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag