Nettavisen og Amedia har sikret de svært eksklusive rettighetene til å vise fransk toppfotball frem til og med sesongen 2023/24. Alle med abonnement hos oss får kostnadsfri tilgang til kampene i den franske toppdivisjonen.

OPPDATERT, 14. AUGUST 2023: Nettavisen og Amedia hadde opsjon på å vise Ligue 1 også sesongen 2023/2024, men har valgt å ikke benytte denne opsjonen. Rettighetsperioden for den franske toppdivisjonen er dermed avsluttet.

Vår eier, Amedia, har sammen med det svenske mediekonsernet Bonnier, inngått en eksklusiv avtale som betyr at våre abonnenter de neste tre årene kan se kampene til PSG, Nice, Lyon, Marseille, Lille og de andre lagene som kjemper i den franske toppserien.

Sendingene ser du med et abonnement med Nettavisen Pluss eller en annen Amedia-avis.

Amedia ønsker ikke kommentere hva de har betalt for rettighetene.

Øker kraftig

- Nettavisen har full fyr på alle sylindre med vekst i seertall, lesertall og økonomiske resultater. Fotball er et kjerneområde for oss og nå tar vi nye steg sammen med moderskipet Amedia. Vi befester vår posisjon i sportsjournalistikkens Champions League, sier en svært fornøyd Gunnar Stavrum. Han er sjefredaktør og adm. direktør i Nettavisen med et sterkt forhold til norsk og engelsk fotball.

Nå oppstår det også franske følelser.

- Den franske toppserien er blitt mer og mer attraktiv gjennom oppbyggingen av superlaget Paris Saint-Germain. Det er bare en måned siden de sikret seg fotballens aller største stjerne Lionel Messi, så det er et svært attraktivt produkt vi nå kan tilby våre mange fotballinteresserte lesere og seere, sier han.

De franske kampene vil bli vist i Amedias sportsportal Direktesport.no, som er tilgjengelig gjennom Nettavisen for våre abonnenter. Direktesport.no har også en egen app hvor man kan se sendingene om du har en en nyere smart-TV eller Apple TV.

Jakt på fotballreportere

Sportssjef Simen Lønning lover en kraftig oppskalering av dekningen av fransk fotball i tiden som kommer.

- Jeg har allerede pusset støv av glosebøkene fra skolen. Nå må vi lære oss fransk, alle sammen, spøker Lønning, som også vil øke bemanningen for å styrke journalistikken rundt Messi & Co.

- Vi skal dekke Ligue 1 som vi dekker Premier League fremover og gi et fyldig bilde av det som rører seg. Noen av verdens beste spillere blir nå en del av vårt produkt og det tar vi på aller største alvor, sier han.

Denne sesongen er det fire spillere fra Norge i den øverste ligaen i Frankrike. Det er Birger Meling (Rennes), Valon Berisha (Reims), Elba Rashani (Clermont) og Stian Rode Gregersen (Bordeaux).

Direktesport: Få full oversikt over sportsuniverset

Oddstips og forhåndssaker hver uke

Amedias store satsing på oddstips og travtips, Sportspill, kommer til å følge fransk serie tett. Oddsekspert Fred Børre Lundberg vil hver uke levere forhåndssaker og tips til seriens mest spennende kamper.

- Fransk fotball er spennende som oddsobjekter. Det er noen klare favoritter, men samtidig mange lag som er jevne. Vi kommer til å ha tips hver uke på kampene du bør følge med på, og gi deg siste nytt om lagene før hver runde.

Du kan sjekke oddsen gjennom Sportspill her

Her får du tilgang til Nettavisen Pluss og Direktesport.no