Liverpools supertalent pådro seg en stygg skade i ankelen i søndagens møte med Leeds United og de røde har bekreftet at unggutten må under kniven.

Det er ventet at Elliott skal opereres allerede tirsdag. Han pådro seg skaden i duell med Leeds' Pascal Struijk, som ble utvist som en konsekvens av det som skjedde.

Bildene av 18-åringen som lå og vred seg i smerte var sterk kost og det var tydelig at ankelen til midtbanespilleren var helt ute av posisjon. Både spillere og støtteapparat var tydelig preget og TV-produsenten valgte å ikke vise reprise og nærbilder.

LES OGSÅ: Berbatov om Ronaldo-ryktene: - Vi får aldri vite sannheten

Liverpool-spilleren ble sendt rett til sykehus for videre behandling, etter at han først ble tatt hånd om ute på banen av medisinsk personell fra begge de to klubbene.

Ekspert: - Det er viktig

Mohamed Salah oppdaget raskt at det var snakk om en alvorlig skade og vinket febrilsk til støtteapparatet som stormet til for å hjelpe den unge stjernen.

Dette kan vise seg å være svært viktig med tanke på veien videre. Legeteamet skal nemlig ha fått ankelen til Elliott tilbake i posisjon i løpet av noen sekunder.

Dr. Rajpal Brar er ekspert på idrettsskader og deler sine tanker om skader i fotball og andre idretter via sine populære Youtube-kanal. Nettavisen var i kontakt med ham mandag og han trekker nettopp fram det at Elliott fikk rask behandling som viktig.

LES OGSÅ: Irritert Klopp med klar beskjed: - Det er ikke greit

- Det er viktig, fordi det minsker belastningen på bløtvevet, spesielt i leddbåndene. Det at det medisinske personellet reagerte så raskt vil mest sannsynlig ha en positiv effekt på hvor lang tid det tar å lege skaden, sier han til Nettavisen.

Han trekker også fram Elliotts alder og skadehistorikk som andre faktorer som taler for at det ikke nødvendigvis er så lenge til vi kan se unggutten i aksjon igjen.

Der vi ved mange andre typer skader har sett at unge spillere kan få karrieren ødelagt ved alvorlige hendelser i ung alder, tror ikke Dr. Brar det er stor fare for det her.

- Så lenge det ikke er skader på arteriene eller nervene og det ikke blir noen komplikasjoner i etterkant av operasjonen, er sjansene for full bedring gode. Hvor lang tid det tar før Elliott er tilbake for fullt vil avhenge av detaljer rundt skaden, som for eksempel hvor omfattende bruddet er og hvor stor skade det er på leddbånd, sier Brar til Nettavisen.

LES OGSÅ: Tidligere United-spiller med advarsel til Ronaldo: - Vil bli vanskelig for han

Liverpool har enn så lenge ikke gått ut med denne type detaljer, men omtalte det som en «alvorlig ankelskade» på sine nettsider søndag kveld. James Pearce i The Athletic kunne melde om at det trolig altså var snakk om et brudd i ankelen.

Kirurg: - Pustet lettet ut da

En annen ekspert på området, kirurgen Mike Hennessey, som spesialiserer seg på å behandle ankelskader i idretten, poengterer mye av det samme som Dr. Brar.

Han trekker blant annet fram en grønn pose med legemiddelet Penthrox. Bilder viser at Elliott fikk dette mens han lå på båren. Da Hennessey så dette, følte han seg raskt trygg på at legeteamet hadde fått ankelen hans tilbake i posisjon.

- De var raskt framme og ga ham noe bedøvende. Det er bra smertestillende de har nå for tiden. Det så ut som de fikk ankelen tilbake på plass der og da. Det er viktig. Jo lenger den er ute av posisjon, jo mer problemer får du, sier han til Daily Mail.

LES OGSÅ: Tidligere storscorer stusser over Harry Kane: - Hva kommer til å skje?

Hennessey mener at det i dag er enorm medisinsk kompetanse til stede under de største fotballkampene og at det har blitt tatt enorme steg på dette området.

- Jeg pustet lettet ut da jeg så posen med Penthrox. Det sa meg at de kunne gjøre jobben der og da og ikke trille ham av banen med ankelen i en unaturlig posisjon.

- De har folk ved sidelinjen som kan fikse ting nå. Det er både leger og fysioterapeuter. De har opplæring i hvordan de skal håndtere slike hendelser, sier han og spår at Liverpool-stjernen trolig vil være tilbake på banen om rundt seks måneder.

- Leggbrudd mer omfattende

Ankelskader kan selvsagt være svært alvorlige. Tidligere Leeds- og Manchester United-profil Alan Smith har blant annet uttalt at han aldri kom tilbake på sitt beste nivå etter at han fikk et brudd i ankelen under en FA-cupkamp i 2006.

LES OGSÅ: Mener United-spilleren gjorde en tabbe. Nå hevdes det at han krever svar fra Solskjær

Tidligere Arsenal-profil Jack Wilshere slet også med gjentatte ankelskader i lang tid og dette sies å ha hindret ham fra å oppfylle det skyhøye potensialet han hadde. Tidligere Liverpool-spiss Andy Carroll er en annen spiller som har fått ødelagt mye av en lovende karriere på grunn av stadig tilbakevendende ankelproblemer.

Skal vi tro Dr. Brar er det imidlertid bedre prognoser for ankelskader, enn ved for eksempel et brudd i leggen, en annen type «skrekkskade» vi ser i fotballen (som med for eksempel Aaron Ramsey og Per Ciljan Skjerbred). Dette kan åpenbart være veldig individuelt og mange faktorer spiller inn med tanke på de varige effektene av skaden, men Brar ser ikke på ankelskader som de typisk mest karrieretruende.

- Det er ikke nødvendigvis mer komplisert, men det er en lenger vei tilbake fra et leggbrudd fordi det er snakk om et tett og tykt bein som må gro. En operasjon er ofte mer omfattende enn ved en ankelskade, sier han til Nettavisen.

- Ved den type skader går det ofte også mer utover andre strukturer i beinet, fordi skaden ofte inntreffer ved mer voldsomme sammenstøt, forteller han.

Trekker fram Andre Gomes

Legen, som holder til i California i USA, sier at han ikke kan komme på noen unge spillere som har fått karrieren ødelagt av ankelbrudd de seneste årene.

- Nei, jeg kommer ikke på noen konkrete eksempler, men det har vært to slike skader i Premier League de siste årene. For ikke lenge siden skjedde det med Leicesters Wesley Fofana og Evertons Andre Gomes fikk også et brudd i ankelen, sier Brar.

Når det gjelder sistnevnte så var portugiseren tilbake på banen i løpet av drøye tre måneder. Rehabiliteringen sies å være nærmest sensasjonell i hans tilfelle.

I tilfellet med Gomes var også legemannskapene raskt ute på banen og fikk ankelen tilbake i posisjon. Ifølge Liverpool Echo var dette den viktigste nøkkelen ved behandlingen av bruddet og en viktig årsak til at Gomes kom så raskt tilbake.

Videre var Everton-spilleren svært heldig med hvilke ankelbein han fikk brudd i, noe som også kortet ned rehabiliteringsfasen betraktelig. Gomes ble operert av eksperten Lyndon Mason, som raskt kunne konstaterte at operasjon var vellykket.

LES OGSÅ: Mané fortviler over at folk «glemmer» Liverpools suksess: - Det er synd

- Da Andre ble skadet var det så voldsomt og traumatisk, men da vi fikk se omfanget av selve skaden, var det veldig gode nyheter, forteller Everton-fysioterapeut Dan Donachie i et intervju med Liverpool Echo fra februar 2020.

Når det gjelder skaden til Harvey Elliott er det i skrivende stund ikke kjent hvor omfattende ankelbruddet er, men skal vi tro ekspertene så lover det altså svært godt at 18-åringen fikk behandling ute på banen bare sekunder etter at skaden inntraff.