LILLESTRØM - JERV 4-0:

Et utsøkt langskudd fra Pål André Helland (32), i tillegg til to dødballmål og spikeren i kista fra Helland-innbytter Ylldren Ibrahimaj, senket nyopprykkede Jerv på Åråsen lørdag.

Fra rundt 35 meter klemte Helland uventet til, da de fleste nok ventet en pasning mot bakrommet. Derfra suste ballen inn over keeperen og ned i målet til 2-0 via tverrliggeren.

- En vanvittig scoring! For en spiller de har, Lillestrøm. Han er i form, Pål André Helland. Og så er han jo hele forskjellen, roste Eurosports Asbjørn Myhre, med hentydning til at trønderen tidligere i kampen også hadde levert en målgivende pasning.

Les også: Neville med knusende dom etter grusom United-opptreden

- Veldig vakkert. Det er jo helt vanvittig. Det er høyt internasjonalt nivå over det Helland gjør her, supplerte kanalens ekspertkommentator Christian Gauseth.

Øystein Øvretveit var åpenbart ikke forberedt på et så giftig skudd fra den distansen. Han maktet heller ikke å rygge nok til å stanse praktavslutningen. Etterpå omtalte Jerv-burvokteren det som skjedde som «elendig» av ham.

- Det er han i et nøtteskall. Han er en lommetyv. Ser han muligheter, utnytter han dem. Du må ikke stå langt ute når Helland har ballen, beskrev LSK-trener Geir Bakke i intervju med Discovery.

Servitør og målscorer

Nigerianerne Akor Jerome Adams og Igoh Ogbu sto for de øvrige LSK-målene, mens Gjermund Åsen var nest sist på ballen på de tre siste scoringene i kampen.

Et Helland-frispark etter tolv minutters spill var derimot oppgjørets første assist. Dødballen fant hodet til Adams, som hadde få problemer med å styre inn 1-0 ved første stolpe.

Markeringsspillet til Jerv var derimot ikke mye å skryte av. Den tidligere Sogndal-spissen Adams har uansett to scoringer på like mange kamper i Eliteserien.

Les også: Ødegaard med drømmemål, men skapte likevel debatt: - Fungerer rett og slett ikke

Som allerede nevnt, så hadde tidligere landslagsspiller Helland hadde mer å by på før pause.

Veteranen har over 170 kampers erfaring i Eliteserien. Han viste å stole på den giftige venstrefoten sin, mens Øvretveit trippet over mot sin høyre stolpe i påvente av en pasning ut mot kanten.

Jervs bakerste mann var åpenbart ikke forberedt på et såpass potent skudd fra den distansen. Han maktet heller ikke å rygge nok til å stanse det utsøkte Helland-skuddet.

32-årige Helland takket for seg etter en drøy times spill på Åråsen lørdag, til stående applaus fra hjemmepublikummet.

- Vi får håpe for norsk fotballs del at denne mannen fortsetter å holde seg skadefri, og at han leverer på dette nivået. Det har vært meget artig å se på. Og det virker som Pål André Helland går mot en meget sterk sesong, kommenterte Gauseth da LSKs bestemann ble erstattet av Ibrahimaj.

Få farligheter

Bortsett fra scoringene, var det en temmelig tam førsteomgang fra begge klubber. Jerv strevde med å skape farligheter.

Et langt og hurtig løp fra nyervervelsen Rodney Antwi, like før LSKs ledermål, var lenge mye av beholdningen for bortelaget offensivt.

Nederlenderen var i ferd med å vende bort Magnus Knudsen i vertenes felt, men mistet fotfestet. Det løse gresseteppet spilte ikke på lag med gjestene fra Sørlandet i den situasjonen.

Les også: Tidligere eliteserieprofil etter Mbappé-møte: - Helt enormt

Heller ikke etter sidebyttet hadde Arne Sandstøs mannskap mange farlige besøk på Lillestrøms halvdel.

Den største muligheten til gjestene var det Lillestrøm-keeper Mads Hedenstad Christiansen som bød på, da han på uforklarlig vis mistet en enkel ball rett ut av egen 16-meter.

Mathias Wichmann maktet dog ikke å stille inn siktet på Helland-vis. Jerv-spilleren sendte ballen over det gapende åpne målet bak LSKs sisteskanse.

Grimstadlaget imponerte med tre poeng i serieåpningen mot Strømsgodset, men lørdagens opptreden var flere hakk for svak til å skaffe nye poeng.