Drammenseren har siden januar vært på lån fra Real Madrid til Arsenal, men hvor han skal spille neste sesong er ennå ikke avklart.

Etter en litt anonym start i Arsenal-trøya har Ødegaard etter hvert funnet formen for The Gunners. Han har blant annet scoret to mål, og vært involvert i flere scoringer den siste tiden.

Men fotballekspert og Arsenal-legende Paul Merson mener det er viktig å finne ut om Ødegaard er en del av fremtiden til Arsenal. Om Ødegaard ikke kommer til å være Arsenal-spiller også i fremtiden, er det ikke vits å la han spille fast ut sesongen, mener han.

Les også: Arteta tydelig om Ødegaard: - Får se hvor vi er ved slutten av sesongen

- Hvorfor spiller han?

- Martin Ødegaard ser ut som en skikkelig god spiller og jeg håper Arsenal har en sjanse til å signere han permanent. For hvis de ikke har en sjanse til å gjøre lånet permanent, hvorfor spiller han da?, sier Merson til Daily Star.

Merson er redd for at Ødegaards spilletid kan ødelegge for utviklingen til andre Arsenal-spillere.

- Hvis de vet han ikke kommer til å bli værende burde han ikke spille siden han tar muligheter bort fra spillere som Emile Smith Rowe, sier han og fortsetter.

- Så jeg håper Arsenal har gjort hjemmeleksene sine og vet hvordan situasjonen er. Jeg blir skuffet hvis de ikke allerede har lagt inn et bud, for å være ærlig.

Les også: Strømsgodset gjennomførte intern granskning etter rasistiske uttalelser fra treneren

- Liker ikke å lese mellom linjene

Ødegaard uttalte underveis på landslagssamlingen i Marbella at «stabilitet» og «utvikling» er viktigst for han personlig fremover.

- Jeg har ikke tenkt på det som skal skje i sommer. Jeg har en avtale ut sesongen. Nå vil jeg gjøre det så bra som mulig og ha fokus på det. Vi får se hva som skjer til sommeren. For meg er stabilitet og utvikling viktigst, sa Ødegaard.

Torsdag møtte manager Mikel Arteta pressen i forkant av helgens kamp, der fikk han spørsmål om Ødegaards uttalelser forrige uke.

- Jeg vet ikke, jeg liker ikke å lese mellom linjene. Jeg snakker med han hver dag og ser ansiktet hans. Vår oppgave er å få han til å prestere og utvikle seg. Vi vil se hvor vi er ved slutten av sesongen og ta den diskusjonen da, sa Arteta på spørsmål om den utlånte Real Madrid-spilleren.

Les også: Solskjær med stikk mot United-legender i nytt intervju

- Nødt til å gi ham ballen

Paul Merson synes Ødegaard fikk en litt treg start i Arsenal, men at han nå er blitt en viktig spiller for London-klubben.

- Det tok han litt tid å tilpasse seg, men du er nødt til å gi ham ballen. Han kommer til mange gode posisjoner og til å begynne med så ikke lagkameratene han. De ga ham ikke ballen. Men nå får han den mye oftere og han får ting til å skje. Han kan skade motstanderen, mener Merson.

- Det er nesten en fri rolle og for en som er så ung så er det en stor greie å få det ansvaret, avslutter Merson.

Arsenal og Martin Ødegaard møter Liverpool lørdag klokken 21.00.